• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomozimo Ljiljani da progleda!

Četrdesetjednogodišnjoj Ljiljani Paležnici iz naselja Tišina, kod Šamca, treba novčana pomoć da bar malo progleda.

 Pomozimo Ljiljani da progleda! Izvor: MONDO

Ljiljana je invalid prve kategorije i njene su oči stalno u mraku. Ona je u invalidskoj penziji, ali sa 217 KM penzije i 41 markom za tuđu njegu i pomoć ne može sebi kupiti lijekove koji su neophodni, a operacija koju čeka košta 6. 000 evra.

Živi sa suprugom Raletom i sinom Nikolom, a pošto je oboljela u 35. godini, o njoj se brinu majka i svekrva.

Ljiljanina jedina želja jeste da progleda bar 30 odsto na jedno oko i vidi svog sina. Želi da nastavi život sa bar malim procentom vida. Budućnost joj je neizvjesna. Svima koji su pomagali i koji žele da pomognu Ljiljana je veoma zahvalna. Ljiljana je član Udruženja slijepih i slabovidih osoba regije Doboj.

Svi koji žele da pomognu mogu to da učine na adresu: Ljiljana Paležnica, NLB Razvojna banka, broj: 562 -011-80347610-89.

Administrativna služba opštine Šamac, gdje je Ljiljana radila, pokrenula je humanitarnu akciju da se sakupe sredstva i da se pomogne i obezbijedi operacija koja garantuje ovoj mladoj ženi bar mali procenat vida. Akciju vodi načelnik opštine savo Minić.

U nekoliko navrata, osim opštinskog rukovodstva, uključivali su se i njene radne kolege, a danas ponovo pokreću akciju.

"Pozivam sve dobre ljude i sve građane opštine Šamac i šire da se uključe u humanitarnu akciju. Naša radnica ima veliki zdravstveni problem i novčana pomoć potrebna za operaciju je nešto što najmanje možemo za nju uraditi u ovom momentu.

Opština Šamac je u nekoliko navrata intervenisala sa određenim novčanim sredstvima, ali to nije dovoljno, tako da smo akciju digli na viši nivo. Želim da se svi oni koji mogu uključe i daju svoj doprinos, jer jednom dobrom solidarnošću, dobrim gestom produžićemo jedan život i omogućiti da jedna porodica živi normalno, ukoliko je to moguće sa teškom bolešću" - rekao je Savo Minić, načelnik opštine Šamac.

Zdravstveni problem ove mlade žene počeo je u julu 2007. godine. Liječenje je obavljala na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, Kliničkom centru Tuzla, Banjaluci, u Kliničkom centru Srbije u Pasterovoj 2.

Zadnja dijagnoza bila je velika infekcija i erozija rožnjače. Do sada su izvršena dva operativna zahvata na oba oka - dijagnoza katarakte.

Da bi progledala, morala bi da izvrši transplantaciju rožnjače. Za tu operaciju treba transplatant i treba transplantacija. Obratila se Zdravstvenom fondu u Banjaluci, oni će dijelom da snose troškove, a preostali dio troškova treba da snosi Ljiljana kao lice koje treba da ide na operativni zahvat.

"Ja unaprijed zahvaljujem upravi opštine Šamac, na čelu sa načelnikom i zamjenikom načelnika - Savom Minićem i Simom Zarićem, koji su organizovali ovu akciju da se prikupe sredstva za moju operaciju da bi mogla da progledam i vidim svoje dijete, da nastavim život kao svi normalni ljudi" - rekla je Ljiljana.

Ona kaže da su joj ljekari rekli da će transplantacijom moći da vidi na lijevo oko 30 odsto, i to joj uliva nadu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE