• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pod vodom 50 kuća u Dvorovima

U bijeljinskoj Mjesnoj zajednici Dvorovi u naseljima Bakračić, Budžak i Rudine pod vodom je još oko 50 kuća, a aktivnosti odvođenja vode se nastavljaju.

 Pod vodom 50 kuća u Dvorovima Izvor: MONDO

U kasarni u Bijeljini smještena su 32 evakuisana građana. Iz preventivnih razloga flaširana voda za piće dostavlja se stanovnicima mjesnih zajednica Kriva Bara i Trnjaci, a snabdijevanje i strujom i vodom na području opštine Bijeljina je uredno.

U Izvještaju o stanju u Republici Srpskoj u poslijepodnevnim časovima, kada je riječ o opštini Bijeljina, navodi se da je stanje na savskom nasipu stabilno, te da se nastavljaju radovi do završetka njegove sanacije.

Stručni nadzor i vođenje radova obavlja Agencija za vode oblasnog riječnog sliva Sava i Vodoprivredno preduzeće "Semberija" Bijeljina.

Opštinski štab civilne zaštite Bijeljina danas je donio Odluku o ukidanju vanredne odbrane od poplava na poplavnom području Semberije na sektorima jedan, dva i tri, kao i na nebranjenom području u slivu rijeke Drine.

Prikupljanje i sahranjivanje leševa životinja i dalje se radi po prijavi. Nastavlja se i prikupljanje i odvoz smeća i drugih naplavina, kao i popis kuća u kojima je bila voda.

I dalje se vrši raspodjela pomoći stanovništvu iz robnih rezervi - stočna hrana, čizme, hrana, voda i ogrevno drvo.

Na području ostalih opština u RS koje su zahvaćene posljednjim poplavama nema promjena u odnosu na prethodni period.

S obzirom da se situacija na poplavljenim područjima stabilizuje, iz Civilne zaštite ističu da će poslijepodnevne izvještaje dostavljati medijima prema potrebi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE