• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici banjalučkog Oslobođenja nastavljaju štrajk

Radnici banjalučkog Novinsko-izdavačkog i štamparskog preduzeća Oslobođenje odlučili su danas da nastave generalni štrajk.

 Radnici banjalučkog Oslobođenja nastavljaju štrajk Izvor: MONDO

Oni zahtijevaju od beogradske kompanija Delta, koja je većinski vlasnik preduzeća, da im do četvrtka isplati tri zagarantovane plate.

Predsjednik Granskog sindikata trgovine i turizma Republike Srpske Goran Savanović rekao je novinarima da štrajkački odbor radnika Oslobođenja nije zadovoljan današnjim razgovorima s direktorom preduzeća Zdravkom Golubovićem koji im iz Beograda nije doneo nikakve konkretne odgovore u vezi sa statusom zaposlenih.

"Golubović je rekao da se pregovori s potencijalnim kupcem Oslobođenja nastavljaju i dalje, te da pripremaju jedan socijalni program za radnike", kazao je Savanović.

On je dodao da radnici nisu zadovoljni ovakvim porukama iz kompanije Delta, jer su gladni, a u toku ove godine dobili su samo jednokratnu pomoć od Vlade RS u iznosu od 320 maraka (oko 160 evra), dok im firma nije isplatila ništa.

Savanović je naveo da je od Delte zatrženo da do četvrtka isplati tri zagarantovane plate za 245 radnika Oslobođenja ili po 1.110 maraka po radniku, te da do petka saopšti kakvi su im planovi za preduzećem.

Radnici banjalučkog Oslobođenja stupili su 8. decembra u svim poslovnicama širom RS u generalni štrajk, tražeći isplatu 16 zaostalih plata, rješavanje svog statusa i povezivanje radnog staža.

Oslobođenje je 2006. godine kupila kompanija Darta trgovina koju je dvije godine kasnije kupila Delta.

Banjalučko Oslobođenje nema nikakve veze sa sarajevskim listom Oslobođenje.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE