• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka bez struje zbog rušenja zgrade

Uži centar Banjaluke, dijelovi Lauša, Obilićeva i Nove varoši u ponedjeljak su veći dio dana bili bez električne enrgije zbog presijecanja kablova u krugu preduzeća 'Čajevec'.

 Banjaluka bez struje zbog rušenja zgrade Izvor: MONDO

Zbog nestanka električne energije veći dio Banjaluke je skoro tri časa bio bez grijanja, jer pumpe ne mogu raditi kada nema električne energije.

Iz banjalučke "Elektrokrajine" su potvrdili da je oko deset časova došlo do nestanka električne energije u pomenutim naseljima.

"Ekipe su odmah izašle na teren i utvrdile da se radi o prekidu energetskih kablova u krugu 'Čajevca', te da je za prekid kriva građevinska firma 'Kremenović', koja od nas nije zatražila uvid u dokumentaciju", kažu u "Elektrokrajini", prenose "Nezavisne novine".

Po zakonu, svi vlasnici firmi, preduzeća i privatnih posjeda, ukoliko odluče da ruše neki dio objekata u svom vlasništvu, dužni su da od gradske inspekcije traže dozvolu za rušenje. Međutim, u ovom slučaju, kako tvrde u inspekciji, firma "Kremenović" nije posjedovala pomenuto rješenje.

"Ja sam samo izvođač radova, investitor je dužan da pribavi rješenje", kazao je Milivoje Kremenović, vlasnik firme "Kremenović".

Investitor radova je preduzeće "Sloboprom", koje u prostoru "Čajevca" posjeduje nekoliko objekata, što je potvrdio i Novak Petraš, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove u Administrativnoj službi grada Banjaluka.

"Prije dvije godine vršili smo pregled objekata u krugu fabrike i dali tri naloga vlasnicima za rušenje dotrajalih i nelegalno izgrađenih objekata", istakao je Petraš. On kaže da su ta tri objekta srušena prije mjesec dana. Juče je započeto rušenje jednog zidanog objekta, kako tvrdi Petraš, u vlasništvu istog preduzeća za koji nije bila izdata dozvola za rušenje, te da će protiv njih biti podnesena prekršajna prijava.

Međutim, Slobodan Ćurčić, vlasnik preduzeća "Sloboprom", demantuje sve Petraševe navode te ističe kako je on za sve imao dozvolu.

"Građevinska inspekcija dva puta mi je dala naredbu da srušim pomenute objekte u krugu 'Čajavca' i tvrdim da ništa nismo uradili bez rješenja", istakao je Ćurčić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE