• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS zatražila posebnu sјednicu NS RS

Vlada Republike Srpske podnijela je Narodnoj skupštini RS zahtjev za održavanje posebne sjednice.

 Vlada RS zatražila posebnu sјednicu NS RS Izvor: MONDO

Na ovoj sjednici bili bi razmatrani budžet i ekonomska politika za 2011. godinu i set zakona u vezi s njima, izjavio je predsjednik parlamenta RS Igor Radojičić.

"Na sutrašnjoj sjednici Kolegijuma odlučivaće se o datumu održavanja sjednice, a predlagač, u ovom slučaju Vlada RS, obezbijediće materijale i predlagati dnevni red", rekao je Radojičić Srni.

Prema njegovim riječima, posebna sjednica vjerovatno će biti zakazana za iduću sedmicu, jer se ove sedmice nastavlja treća redovna sjednica na čijem je dnevnom redu još deset tačaka.

Sjednica Kolegijuma zakazana je za 15.00 časova.

Narodna skupština Republike Srpske (RS) usvojila je večeras Izvještaj o finansijskom poslovanju Agencije za osiguranje RS za 2009. godinu, u kojem se navodi da je Agencija ostvarila ukupne prihode u iznosu od 1.486 859 KM, što je za 17 odsto više u odnosu na sredstva utvrđena njenim finansijskim planom.


Obrazlažući poslanicima u Narodnoj skupštini RS taj izvještaj, direktor Agencije za osiguranje Božana Šljivar je navela da su u posmatranom periodu rashodi iznosili 1.077.926 KM.

Šljivareva je rekla da je nezavisni revizor izvršio reviziju finansijskih izvještaja Agencije za osiguranje RS za 2009.godinu i dao mišljenje da finansijski izvještaji prikazuju istinito i objektivno stanje imovine, izvora i obaveza Agencije sa stanjem na dan 31. decembra 2009.godine.

Govoreći o Izvještaju o stanju u sektoru osiguranja RS za 2009.godinu, Šljivareva je rekla je da je vrijednost poslovne aktive društava za osiguranje u RS na dan 31. decembra 2009. godine iznosila 226.219.468 KM , te da je u odnosu na vrijednost poslovne aktive u 2008.godini uvećana za 6,74 odsto.

Kada je riječ o Izvještaju o radu Agencije za osiguranje RS za 2009.godinu, Šljivareva je rekla da je u 2009.godini završena prva faza projekta razvoja integralnog informacionog sistema Agencije, te stvoreni svi preduslovi za puštanje u rad dijela informacionog sistema.

Ona je napomenula da se Informacioni sistem Agencije odnosi na bazu podataka iz ugovora o osiguranju vlasnika i korisnika motornih vozila – registar polisa, te bazu podataka o prijavljenim odštetnim zahtjevima i njihovom korišćenju za osiguranje vlasnika i korisnika motornih vozila – registar šteta.

Šljivareva je naglasila da je u prvom kvartalu 2010. godine započeto produktivno punjenje baze podataka pomenutog dijela informacionog sistema.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić prekinuo je Treću sjednicu i njen nastavak zakazao za sutra sa početkom u 10.00 časova.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE