• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vizni režim prošlost

Bezvizni režim za građane BiH koji je od danas na snazi isključivo važi za putovanja i ne omogućava stalni boravak ili zaposlenje u zemljama EU.

 Vizni režim prošlost Izvor: MONDO

Ministarstvo sigurnosti BiH je, povodom liberalizacije viznog režima koja je stupila na snagu, organizovalo promotivni let za grupu građana i studenata iz BiH koji do sada nisu imali priliku da putuju u EU.

Zvaničnici, građani, studenti i novinari iz BiH posjetit će ovom prilikom Strasbourg, Pariz, Rim i Ljubljanu, navodi se u saopštenju Ministarstva sigurnosti.

Zvanična ceremonija povodom ukidanja viznog režima bit će održana u Parizu sutra, a organizovat će je Ambasada BiH u Parizu i Grupa prijateljstva Francuska - BiH u Nacionalnoj skupštini Francuske.

Tom prilikom delegacija BiH, predvođena ministrom sigurnosti BiH Sadikom Ahmetovićem, sastaće se sa ministrima unutrašnjih i vanjskih poslova Francuske, Italije i Slovenije.

U sklopu posjete, ministar Ahmetović održat će i bilateralne sastanke sa evropskim zvaničnicima, a jedna od tema razgovora bit će budući koraci BiH ka evroatlantskim integracijama, navodi se u saopštenju.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović rekao je da se nada da je ovo posljednji put da se organizuje let za promociju bezviznog režima.

"Nadam se da više nikad nećemo dočekati vrijeme da budemo zatvoreni u svom uskom okruženju, gdje nemamo ni pristupa informacijama ni privrednim aktivnostima", rekao je Čubrilović novinarima uoči leta za Brisel sa banjalučkog aerodroma.

Prema njegovim riječima, ovaj let, s ciljem promocije bezviznog režima, organizovalo je Ministarstvo saobraćaja i veza sa avio-kompanijom "Skaj Srpske" i Privrednom komorom RS.

Čubrilović je naveo da je let organizovan za ukupno 48 građana Srpske, političko-privrednu organizaciju, zajedno sa medijima, dodajući da je broj putnika morao biti prilagođen broju mjesta i uslovima organizacije.

Delagacija Vlade i gradova Banjaluka, Prijedor i Laktaši posjetiće sjedište regionalne vlade, a predstavnici Privredne komore posjetiće sjedište Privredne komore Valonske regije gdje će biti organizovani razgovori o mogućnostima saradnje s ciljem promocije evropskih integracija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE