• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Fizički nemoguća koalicija

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić izjavio je da SDP BiH, SDA, Narodna stranka "Radom za boljitak" i HSP BiH nemaju većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH i da je njihova koalicija fizički nemoguća.

 Radojičić: Fizički nemoguća koalicija Izvor: MONDO

"Ako se radi o Parlamentu FBiH, to je nešto drugo, ali u svakom slučaju bilo kakva struktura vlasti na nivou FBiH izazvaće ovakve ili onakve reakcije na nivou BiH", rekao je Radojičić Srni.

On je podsjetio da SNSD i SDS imaju potpisanu Platformu o usaglašenom djelovanju na nivou BiH i da je u opticaju pokušaj sazivanja većeg sastanka srpskog, hrvatskog i bošnjačkog bloka "2+2+2" ili barem sa hrvatskim blokom koji čine HDZ BiH i HDZ 1990.

"Ako je ovakva odluka SDP-a, onda bi to vjerovatno značilo potpunu blokadu formiranja vlasti na novou BiH sa prilično neizvjesnim stanjem u FBiH", ocijenio je Radojičić.

Predsjedništvo SDP BiH odlučilo je danas da ide u kaoliciju sa SDA, Narodnom strankom "Radom za boljitak" i HSP BiH.

SDP BiH usvojio je Nacrt programske platforme pod nazivom ''Osnove za formiranje vlasti u Federaciji BiH i platforma zajedničkog nastupa u institucijama BiH u mandatnom periodu 2010-2014.'' koja je upućena partijama sa kojima je do sada postignut najveći stepen saglasnosti o ključnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Lider HDZ BiH Dragan Čović upozorio je predsjednika SDP BiH Zlatka Lagumdžiju da će se suočiti sa "žestokim blokadama" ukoliko pokuša da istisne iz vlasti HDZ BiH i HDZ 1990.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE