• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali Andrija putuje u Moskvu na liječenje!

Samo dan poslije početka akcije prikupljanja sredstava za Andrijino liječenje, ostvarene su neke uplate iz okoline i inostranstva.

 Mali Andrija putuje u Moskvu na liječenje! Izvor: MONDO

Andriji će Sveti Nikola u nedelju u čizmici ostaviti tri avionske karte za Rusiju, Moskvu.  Već u ponedeljak će se naći na Institutu za dječiju onkologiju i hematologiju·„GU RONC N.N.Blohin“.·Mali Andrija Lakić iz Trna kod Banjaluke sa svoje nepune tri godine bori se sa malignim tumorom jetre. Opaka bolest sasvim slučajno, bez ikakvih prethodnih simptoma, otkrivena je 20. jula ove godine, a već 30. jula Andrija je operisan na Univerzitetskoj dječjoj klinici u Beogradu.

Operacija je bila veoma teška, trajala je devet sati, a narednih 12 dana Andrija se borio za život uz pomoć medicinskih aparata. Postoperativni period Andrija je uspio da prebrodi zahvaljujući prije svega Božjoj pomoći i zalaganju osoblja UDK u Tiršovoj, ali i svojoj veoma jakoj volji i želji za životom. Mjesec dana nakon operacije Andrija se zajedno sa roditeljima, koji su sve vrijeme bili uz njega i preživljavali najteže trenutke u životu, vratio u Banjaluku, gdje počinje da prima hemoterapiju.

Danas, nepunih pet mjeseci nakon otkrivanja bolesti i primljenih šest hemoterapija tumor na jetri nije zaustavljen, metastazirao je na pluća, Andrijino opšte stanje je loše i dodatno komplikovano visokim bilirubinom i portnom hipertenzijom. Ljekari u Banjaluci i Beogradu tvrde da je upitan dalji nastavak liječenja, posebno njegov ishod i da „na prostoru bivše Jugoslavije nema ustanove i pojedinca koji mu mogu pomoći“.

Zahvaljujući Ambasadi Bosne i Hercegovine u Rusiji, ambasadoru Željku Janjetoviću i prvom sekretaru Ivanu Figureku, uspjeli smo da uspostavimo kontakt sa Institutom za dječju onkologiju i hematologiju „GU RONC N.N.Blohin“ u Moskvi. I njihovi stručnjaci situaciju karakterišu kao dosta tešku, ali ne i bezizlaznu. Andriju prihvataju kao svog pacijenta, što porodici ponovo vraća nadu i vjeru u uspjeh. Nastavak liječenja oni vide na nekim drugim koncepcijama i promjeni hemoterapije.

Samo prva faza liječenja, koja podrazumijeva saniranje vitalnih funkcija, pokušaj zaustavljanja napredovanja tumora i pripreme za transplantaciju jetre, koštaće oko 80.000 USD. Molimo sve dobre ljude, koji su u mogućnosti, da se odazovu akciji prikupljanja novca kako bismo Andriji vratili osmijeh na lice i nadu u život.

Devizni žiro račun kod „Volksbank“ Banja Luka 567-241-54123976-18
KM žiro račun kod „Volksbank“ Banja Luka 567-241-50926730-08

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE