• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teslić: Bomba "čuči", nadležni nemaju vremena

U centru teslićkog sela Bežlja primijećena je bomba, koju već danima niko ne uklanja iako su mještani ovaj slučaj prijavili nadležnim službama.

 Teslić: Bomba "čuči", nadležni nemaju vremena Izvor: MONDO

Bomba, najvjerovatnije "kragujevka", korozirala je, nema osigurač i dovoljno bi bilo malo jače pomjeranje da se aktivira.

Mještani Bežlje kažu da su nadležne službe izvršile obilježavanje, ali da bomba nije uklonjena i ugrožava bezbjednost građana, posebno djece.

Mještanin Jovo Lekanović kaže da stotine prolaznika dnevno prođe nekoliko metara pored ekplozivne naprave, koju je na tom mjestu vjerovatno odložilo neko nesavjesno lice, a u najvećoj opasnosti su đaci čija radoznalost može imati opasne posljedice.

"Zbog tih okolnosti i činjenice da je bomba u neposrednoj blizini autobuskog stajališta, gdje se djeca duže zadržavaju, većina roditelja ovih dana prati djecu do autobusa", navodi Lekanović.

Šef teslićke službe Civilne zaštite Vladimir Janković kaže da je upoznat sa ovim problemom, ali da uklanjanje minsko-eksplozivnih naprava vrši deminerski tim Civilne zaštite Republike Srpske, koji trenutno nema vremena za ovaj problem, jer su svi timovi angažovani na poplavljenim područjima.

Janković je obećao da će biti urađeno sve da bi se bomba uklonila što prije, i pozvao građane da budu strpljivi i oprezni.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE