• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Novu godinu sa poskupljenjem

U RS u novembru je poskupjelo voće, povrće, maslac, masti, šećer i hljeb, a od 1. januara stanovnike očekuju i više cijene mesa, cigareta i grijanja.

 U Novu godinu sa poskupljenjem  Izvor: MONDO

U Ministarstvu trgovine i turizma RS navode da je minimalna potrošačka korpa za četvoročlanu porodicu u Srpskoj u novembru iznosila 1.338 KM i skuplja je za 17 KM u odnosu na oktobar, piše "Glas Srpske".

Većim izdacima za potrošačku korpu naročito je doprinijelo poskupljenje voća i povrća. Za hranu i piće u novembru je trebalo izdvojiti 556 KM, a u oktobru 539 KM, navode u ovom ministarstvu.

Za kilogram limuna u oktobru je bilo potrebno izdvojiti 1,25 KM, dok je cijena tog voća u novembru dostigla 1,55 KM, a banane su poskupjele za čak 0,70 KM. U Srpskoj su u novembru u odnosu na oktobar poskupjele i kruške, mandarine i suve šljive.

Za kilogram masti u oktobru je trebalo izdvojiti tri KM, dok su stanovnici Srpske u novembru za istu količinu ove namirnice morali da izdvoje 4,5 KM.

U Federaciji BiH u novembru je došlo do povećanja cijena hljeba za jedan odsto, ulja za četiri, maslaca za tri i šećera za 14 odsto.

Na osnovu analize cijena životnih namirnica po kantonima, najviša cijena brašna bila je u Livanjskom kantonu, a najniža u Zapadnohercegovačkom kantonu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE