• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORS: Nećemo dozvoliti ukidanje boračkog dodatka

Predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz poručio je da ova organizacija neće dozvoliti ukidanje boračkog dodatka u Srpskoj u narednoj godini.

 BORS: Nećemo dozvoliti ukidanje boračkog dodatka Izvor: MONDO

"Naprotiv, mi tražimo rješenje da borački dodatak bude na mjesečnom, a ne godišnjem nivou. Ima pomaka kroz razgovore o ekonomskoj politici sa ministrom finansija i mandatarom (za sastav vlade RS Aleksandrom Džombićem) i njegovim saradnicima i gotovo smo usaglasili više od 90 odsto principa na koji način možemo stvoriti pretpostavke da demobilisani borci, naročito oni koji ne rade, imaju borački dodatak na mjesečnom nivou", rekao je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Pantelija Ćurguz.

Ćurguz je za banjalučku Alternativnu televiziju rekao da je iz medija saznao da je Prijedlog budžeta za 2011. godinu pušten u skupštinsku proceduru, a da prije toga najzainteresovaniji faktori za njegovu projekciju nisu imali priliku da raspravljaju o tome.

"Sasvim sigurno da kada je riječ o tome što je vezano za prava boraca - od ličnih i porodičnih invalidnina do boračkog dodatka - mi nećemo dati podršku bilo kakvom umanjenju", rekao je Ćurguz.

Ćurguz je dodao da se takvim prijedlozima moguće suprotstaviti u skupštinskom Odboru za boračko-invalidsku zaštitu, na kome će BORS insistirati da se ne pruži podrška takvoj projekciji.

"To može stvoriti probleme u proceduralnom smislu da budžet ne može da ide dalje u skupštinsku proceduru", rekao je Ćurguz.

Na pitanje hoće li predstavnici BORS-a sa nadležnima razgovarati o predloženim izmjenama Zakona o PIO, koje predviđaju ukidanje boračkih penzija, Ćurguz je rekao da je o tome bilo govora, ali da ukidanje penzija nije dogovoreno.

"Usaglasili smo da se odvoji penziono-invalidska od zaštite po osnovu učešća u ratu, i da se taj dio smješta u boračko-invalidsku zaštitu. Za to treba vremena i dok se to zakonski ne posloži Vlada je obavezna da poštuje prava", rekao je Ćurguz.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE