• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovno brojanje listića na pojedinim mjestima u pet opština

Autor Dušan Volaš

Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je danas novu naredbu za ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz pet osnovnih izbornih jedinica - Lukavac, Novo Sarajevo, Prijedor, Brčko distrikt i Kalesija.

 Ponovno brojanje listića na pojedinim mjestima u pet opština Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Iz CIK-a navode da se na nekim biračkim mjestima broje svi glasovi, a na nekim po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za određeni organ vlasti.

U izbornoj jedinici Kalesija za načelnika opštine brojaće se listići sa svih redovnih biračkih mjesta, a za opštinsko vijeće sa 18 redovnih biračkih mjesta.

Na osnovu izvještaja iz Glavnog centra za brojanje, naredbom je po službenoj dužnosti naređeno brojanje glasačkih listića sa biračkog mjesta iz osnovne izborne jedinice Pale (FBiH) na kojem se glasalo nepotvrđenim glasačkim listićima.

Osim toga, naređeno je brojanje glasačkih listića iz izborne jedinice Čapljina (kovid mobilni tim), te po jednog paketa glasačkih listića pristiglih putem pošte za izborne jedinice Milići i Teslić.

Ponovna brojanja će početi danas u 17.00 časova u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj "Zetri".

Naredba će biti objavljena na veb stranici CIK-a i smatraće se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditovani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE