• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Notari kao "bubrezi u loju"!

Notari u BiH imaju najveća primanja, jer tokom godine u prosjeku mjesečno zarade 11.578 KM, dobijaju bonuse i 13. platu blizu 5.000 KM!

 Notari kao "bubrezi u loju"! Izvor: MONDO

Notari imaju i godišnje bonuse od 96.779 KM i prosječnu 13. platu koja iznosi 4.933 KM, objavio je portal "Posao.ba".

U ovoj godini najvišu prosječnu platu su imale osobe zaposlene na menadžerskim pozicijama sa prosječnim mjesečnim primanjima u iznosu od 4.608 KM, ekonomski i finansijski menadžer 3.360 KM, i lizing direktor 3.045 KM.

Trinaestom platom u BiH se može pohvaliti 12 odsto od 15 700 ispitanika koji su učestvovali u istraživanju portala "Posao.ba", dok je bonuse tokom godine primilo 14 odsto ispitanih.

Prema rezultatima istraživanja, 20 odsto zaposlenih u nevladinom sektoru primaju 13. platu koja je najviša i u prosjeku iznosi 1.167 KM.

Zaposleni u stranim kompanijama, njih 17,5 odsto ima 13. platu koja u prosjeku iznosi 867 KM, dok 16 odsto zaposlenih u državnim firmama i institucijama prima trinaestu platu od 654 KM, a tek osam odsto zaposlenih u privatnim i domaćim kompanijama primaju platu na kraju godine od 718 KM.

Prema istraživanju, bonuse najčešće primaju zaposleni u državnim kompanijama i institucijama (20 odsto), zatim oni koji rade u stranim kompanijama (18 odsto), udruženjima i nevladinim ogranizacijama (15 odsto), dok devet odsto zaposlenih u domaćim privatnim firmama primaju bonuse.

Najviše bonuse tokom godine primaju zaposleni u udruženjima i nevladinim organizacijima u iznosu od 1.656 KM, dok su na drugom mjestu zaposleni u stranim kompanijama koji primaju bonuse u iznosu od 1.373 KM.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE