• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smanjene notarske naknade

Ministar pravde Republike Srpske (RS) Džerard Selman potvrdio je da će notarske naknade biti smanjene tokom 2011. godine.

 Smanjene notarske naknade Izvor: MONDO

On je pojasnio da zajedno sa Notarskom komorom Republike Srpske rade na prijedlogu smanjenja tarifa, ali da još ne može reći koliko će iznositi nove cijene, pišu sutrašnje "Nezavisne novine".

"Privrednici su nam rekli da je to za njih veliko opterećenje. Mi smo u ekonomskoj politici to uvažili i radimo na tome da im izađemo u susret", rekao je Selman.

Dragica Ristić iz Privredne komore RS kaže da sadašnje tarife jako opterećuju privrednike i u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji predstavljaju opterećenje koje privrednici teško podnose.

Agencije su objavile podatak da notari mjesečno zarade 11.578 KM, a imaju godišnje bonuse od 96.779 KM i prosječnu 13. platu koja iznosi 4.933 KM.

Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske, kaže da je sramotno i degutantno da neko ima tolike plate u vrijeme kada se Sindikat bori protiv toga da dodatno budu smanjene ionako male plate koje primaju radnici.

Predsjednik Notarske komore Srpske Marinko Plavšić kaže da podaci o primanjima koji su objavljeni nisu tačni, te da je prosječna plata notara otprilike kao i plata sudije okružnog suda, što iznosi oko 3.000 maraka.

"Naravno, ima notara koji zarade i više, ali je zaista neozbiljno objavljivati takve neprovjerene podatke, a da pritom nisu ni pokušali da kontaktiraju s nama da dobiju prave podatke", kaže Plavšić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE