• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog magle Dodik nije došao u Mostar

Na razgovore sa hrvatskim političkim predstavnicima u Mostaru danas nije stigao predsjednik RS Milorad Dodik, zbog magle na aerodromima.

 Zbog magle Dodik nije došao u Mostar Izvor: MONDO

Na za danas zakazane razgovore s predsjednicima HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, Draganom Čovićem i Božom Ljubićem, stigli su predstavnici SNSD-a, predvođeni glavnim tajnikom Rajkom Vasićem i SDS-a, predvođeni predsjednikom Mladenom Bosićem.

Tema razgovora koji se održava u Domu HDZ-a BiH odgovor je na dokument o osnovama za uspostavu vlasti u BiH, koji su potpisali predsjednici Socijaldemokratske partije BiH (SDP), Hrvatske stranke prava (HSP), Stranke demokratske akcije (SDA) i Narodne stranke Radom za boljitak (NSRzB)

Zbog magle koja se spustila kako na banjalučku, tako i na mostarsku zračnu luku, na razgovore s hrvatskim političkim predstavnicima nije stigao predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić ocijenio je da će situaciju u BiH još više usložniti današnji sastanak u Mostaru lidera SNSD-a, SDS-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

"Generalno sam vjerovao da su etnički blokovi iza nas", rekao je Tihić novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, pogotovo nije dobro kad se dva etnička bloka sastaju, a tu nema trećeg.

Govoreći o platformi za zajedničko djelovanje SDA, SDP-a BiH, HSP-a i Narodne stranke "Radom za boljitak", Tihić je rekao da se radi samo o polaznoj poziciji i da niko ne živi u iluziji da će ono što je napisano biti u cjelosti provedeno.

"Normalno da smo i mi svjesni da dio toga neće moći bez saglasnosti jedne ili druge stranke ili Republike Srpske, ali o tome treba da razgovaramo, da tragamo za rješenjima koja će biti prihvatljiva za sve nas i rješenjima koja će obezbijediti dvije trećine glasova", zaključio je lider SDA.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE