• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manja plata predsjednika RS i ministara

Osnovna mjesečna plata predsjednika Vlade Republike Srpske (RS) i ministara i u 2011. godini biće umanjena za 25 odsto.

 Manja plata predsjednika RS i ministara Izvor: MONDO

Vlada RS donijela je danas Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju plate premijera i ministara jer ističe period za koji se njihova osnovna mjesečna plata obračunava umanjena za 25 odsto.

Budući da u Budžetu RS za 2011. godinu nisu obezbijeđena sredstva za vraćanje plata na iznos utvrđen Odlukom o utvrđivanju plate predsjednika Vlade RS i ministara, potrebno je produžiti primjenu ove odredbe od 1. januara do 31. decembra 2011. godine, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Vlada je danas usvojila ''Program javnih ulaganja Srpske za period 2011-2013. godina'', a zadužena su nadležna ministarstva i institucije da aktivno učestvuju u realizaciji, praćenju i ažuriranju ovog programa, pridržavajući se utvrđenih strateških pravaca.

Na sjednici je data saglasnost na Plan utroška sredstava za tekuće pomoći Ministarstvu nauke i tehnologije za period 2010. godinu u ukupnom iznosu 593.600 KM, i to sa pozicija Projekti i programske aktivnosti u oblasti tehnologije 89.800 KM, Projekti i programske aktivnosti naučnih institucija 465.800 KM, Pomoći pojedincima u oblasti nauke 8.000 KM i Pomoći pojedinicma u oblasti tehnologije 30.000 KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE