• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konstitutivna sjednica Skupštine Banjaluke 5. januara

Autor Dušan Volaš

Na sastanku novoizabranih odbornika iz reda SNSD-a i koalicionih stranaka u Banjaluci dogovoreno je da će većinu u lokalnoj Skupštini činiti 19 odbornika, te da će konstitutivna sjednica ovog parlamenta biti održana 5. januara.

 Konstitutivna sjednica Skupštine Banjaluke 5. januara Izvor: Bojan Rečević, Srna

Pravno ozvaničenu većinu čine odbornici iz SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, Demosa, dva samostalna odbornika i nezavisni odbornik iz reda nacionalnih manjina Saša Čudić.

"To će biti zvanična većina, a meni je kao dosadašnjem potpredsjedniku Skupštine Banjaluke pripala obaveza da sazovem konstitutivnu sjednicu parlamenta koja će početi pomenutog datuma u 10.00 časova uz odgovarajući dnevni red", rekao je Čudić na konferenciji za novinare u prostorijama Gradske uprave Banjaluka.

On je najavio da bi na tom zasjedanju trebalo biti izabrano novo skupštinsko rukovodstvo i urađeno sve što je potrebno za rad lokalnog parlamenta u budućem periodu.

Budući šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić je rekao da su danas potpisane izjave 19 odbornika vladajuće koalicije o zajedničkom djelovanju u Skupštini Banjaluke.

"Zbog odgovornosti prema građanima smatramo da moramo što prije konstituisati lokalnu skupštinu i radna tijela da bi grad mogao funkcionisati", rekao je Topić.

On očekuje od aktuelnog gradonačelnika da se što prije dostavi nacrt gradskog budžeta i odluku o privremenom finansiranju.

Topić je rekao da direktor gradske firme "Akvana" Vedran Mitrović, prema njegovim informacijama, nije podnio ostavku gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, kako je to ranije bilo objavljeno.

"To je bio džentlmenski dogovor u smislu da će do toga možda doći ako se ispoštuju uslovi koje je direktor `Akvane` dogovorio sa gradonačelnikom. Ali koliko sam upućen, Stanivuković je radnicima te firme prije tri dana obećao isplatu dvije zaostale plate, što je u bruto iznosu oko 150.000 KM. Međutim, do jutros, u razgovoru sa radnicima, saznao sam da oni nisu dobili ta sredstva", rekao je Topić.

On je ocijenio da je takvo ponašanje Stanivukovića očekivano s obzirom na to da je na sceni Banjaluke u posljednjim danima previše populističkih izjava i poteza.

"Ali, tu su građani Banjaluke, pa neka to ocijene", rekao je Topić.

Odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić je rekao da je danas potvrđena privrženost vladajućoj koaliciji, te da će ta stranka sa tri odbornika učestvovati u skupštinskoj većini.

"Učestvovaćemo u svim projektima i aktivnostima usmjerenim ka razvoju Banjaluke", poručio je Stanić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE