• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Produženo radno vrijeme zbog praznika

Svi koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost u periodu od 25. decembra ove do 15. januara 2011. godine mogu raditi duže zbog predstojećih praznika.

 Produženo radno vrijeme zbog praznika Izvor: MONDO

Sva preduzeća i preduzetnici na području grada koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost u periodu od 25. decembra ove do 15. januara 2011. godine mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ovim pravnim licima.

Ovo je navedeno u Zaključku koji je juče donio gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović. Prethodno je njegovom odlukom nedavno produženo radno vrijeme i ugostiteljskim objektima,piše Glas Srpske.

U navedenom periodu od sedam do 23 časa radnim danima, i u periodu od osam do 21 čas nedjeljom, uključujući 2. i 3. januar 2011. godine, mogu raditi prodavnice prehrambene robe, samoposluge, diskontne prodavnice, butici, robne kuće, kiosci, trgovine na malo cvijećem... Takođe će moći raditi trgovački centri, skladišta i stovarišta u kojima se obavlja trgovina na veliko i malo, trgovine na malo pogrebnom opremom, trgovine na malo korištenim vozilima, navedeno je u Zaključku.

Ovim dokumentom se dozvoljava rad i pravnim licima koja obavljaju zanatske i uslužne djelatnosti.

Zakonom je dopušten rad autopraonicama, radionicama za održavanje i popravak motornih vozila, zatim radionicama za popravak obuće, predmeta za ličnu upotrebu i upotrebu u domaćinstvu, ali i frizerskim salonima i salonima za uljepšavanje, ističe se u Zaključku.

Precizirano je da će sve cvjećare u gradu 9. januara 2011. godine moći da budu otvorene od osam časova do 21 čas.

Ovaj akt je donesen na osnovu zahtjeva Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka i ukazane potrebe za dužim radnim vremenom tokom predstojećih praznika, kazali su u gradskoj upravi.

Izvršni menadžer sektora farmacije dežurne apoteke "1. maj" Dragana Rejić je kazala da će za Novu godinu samo ova apoteka biti na raspolaganju Banjalučanima.

Pomenuta apoteka će raditi 24 sata i drugog dana nove godine, dok će Centralna apoteka u Gospodskoj ulici, "Zvijezda", apoteka u naselju Obilićevo, kao i ona u sklopu robne kuće "Boska" raditi u periodu od osam do 14 časova, kazala je Rejićeva.

U banjalučkom Domu zdravlja su istakli da će 31. decembra raditi ambulante porodične medicine na svim lokalitetima, i to u periodu od osam do 20 časova.

Poslije tog vremena pacijenti se mogu obratiti Hitnoj službi, koja svakodnevno radi 24 sata , rekla je portparol ove zdravstvene ustanove Sanja Gaćanović.

Autobusi

U preduzeću "Autoprevoz" su kazali da još nisu donijeli odluku o posebnom redu vožnje u predstojećem prazničnom periodu.

S obzirom na to da je prethodnih godina bilo i besplatnih linija tokom novogodišnje noći, moguće je očekivati da će tako biti i ove godine. Međutim, o ovome i drugim detaljima moći ćemo pričati tek poslije konsultacija sa predstavnicima gradske uprave , rekla je referent za Odnose s javnošću Aleksandra Lazarević.


(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE