• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DNS: Pokušaj blokade Narodne skupštine RS

“Današnji potez Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS je politika prema Srpskoj da se blokiraju institucije RS i da se pokaže kako RS ne može da funkcioniše”, izjavio Marko Pavić.

 DNS: Pokušaj blokade Narodne skupštine RS Izvor: MONDO

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić smatra da pokušaj Bošnjaka da blokiraju konstituisanje Vijeća naroda Republike Srpske (RS) nema veze sa personalnim rješenjima već da je riječ o pokušaju blokade rada Narodne skupštine RS, izbora Vlade i svih aktivnosti u Srpskoj.

"Ovaj današnji potez Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS nema veze sa izborom ili neizborom Mirsada Đape za predsjedavajućeg ovog tijela nego je to jedna politika prema Srpskoj da se blokiraju institucije RS i da se pokaže kako RS ne može da funkcioniše", rekao je Pavić Srni.

On je dodao da politički subjekti iz Srpske moraju naći način i dugoročno rješenje da se takvi pokušaji blokada spriječe i prevaziđu.

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS napustio je današnji nastavak konstitutivne sjednice ovog tijela, jer njihov kandidat za predsjedavajućeg Mirsad Đapo nije dobio potrebnu većinu glasova.

Potom je izborom Momira Malića za predsjedavajućeg, a Zorana Lipovca i Miroslava Mikeša za potpredsjedavajuće završeno konstituisanje ovog tijela.

Vijeće je donijelo odluku da predsjedavajući Kluba Bošnjaka Mujo Hadžiomerović obavlja funkciju potpredsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda dok taj klub ne predloži svog kandidata za tu dužnost.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić izjavio je da je Vijeće naroda RS konstituisano u skladu sa Ustavom RS i Poslovnikom o radu tog tijela i izrazio očekivanje da će ono raditi ubrzano i pratiti skupštinski tempo.

Prema njegovim riječima, Poslovnikom o radu Vijeća naroda RS nije predviđena situacija da neko bojkotuje rad, niti je predviđena situacija da neko neće da predloži potpredsjedavajućeg.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE