• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžiomerović: Nisam reketaš, tužiću medije

Novinar i urednik emisije "60 minuta" Bakir Hadžiomerović demantovao pisanje banjalučkih medija da je reketirao kompaniju "Ina" i najavio tužbe protiv medijskih kuća.

 Hadžiomerović: Nisam reketaš, tužiću medije Izvor: MONDO

Banjalučka "Nezavisne novine" objavile su tekst autora Denisa Kuljića u kome se tvrdi, da je Hadžiomerović u junu 2007. godine reketirao zagrebačku "Inu", te da mu je plaćeno 30.000 evra u gotovini, za šta postoje i pisani dolazi koje su, kako se navodi u posjedu ove medijske kuće. 

Hadžiomerović je međutim to oštro demantovao navodeći da se radi o još jednom pokušaju pojedinih medija da ga diskredituju.

"To je septička jama. U suštini, radi se o brutalnoj konstrukciji koja je potpuno očekivana od mafijaške organizacije Željka Kopanje, Milorada Dodika i njihovog koalicionog partnera Dragana Čovića. Što se mene tiče, tužit ću i autora teksta, i poslodavca i sve medije koji su ovu priču objavili na takav sraman način", rekao je za Sarajevo-x.com Hadžiomerović, podsjećajući da ovo nije prvi put da u medijima Željka Kopanje bude prozvan za reketaša.

"Sjetit ćete se da sam 'reketirao' i HT Eronet, čuo sam da je na Alternativnoj televiziji izjavio da sam na platnom spisku HT Eroneta. SIPA je istražila slučaj, i na kraju su zaključili da nema nikakvih dokaza, da nema osnove. To Kopanjini mediji nisu objavili. Pretpostavljam da je sljedeće što će objaviti da sam kupovao umjetničke slike za Ivu Sanadera. Neka, što god objave, ja ću ih za sve tužiti i dobiti", kategoričan je Hadžiomerović.

Urednik političkog magazine "60 minuta" smatra da je pozadina cijelog slučaja "pokušaj mafije da se diskreditije".

"Nije ugodno kada ti ovi bijednici ispostavljaju računa. Nadam se da je ovdje na djelu pravna država, i da će uskoro doći dan kada će se organizatori ovakvih namještaljki odgovarati za ono što su uradili. Ovo neće zaustaviti mene ni moje kolege da se obračunavamo sa sistemskom mafijom koja bi da podijeli državu", rekao je Hadžiomerović.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE