• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez odluke o privremenom finansiranju FBiH

Federacija BiH ući će u 2011. godinu bez odluke o privremenom finansiranju za prvi kvartal budući da još nije konstituisan Dom naroda fedralnog Parlamenta.

 Bez odluke o privremenom finansiranju FBiH Izvor: MONDO

Kolegijum Doma naroda Parlamenta FBiH dogovorio je da nema potrebe žuriti sa održavanjem sjednice na kojoj bi bio razmatran Vladin prijedlog odluke o privremenom finansiranju FBiH prije nego što, u skladu sa rezultatima oktobarskih izbora, bude konstituisan novi dom naroda.

Kolegijum starog saziva uvjeren je da funkcionisanje FBiH neće doći u pitanje tokom januara, te da je realno očekivati da novi saziv ovog doma federalnog Parlamenta bude konstituisan do 31. januara.

U skladu sa odlukom Kolegijuma Doma naroda, ni novi saziv Predstavničkog doma Parlamenta FBiH neće održati sjednicu na kojoj bi bio razmatran samo prijedlog odluke o privremenom finansiranju, javili su federalni mediji.

Vlada FBiH zatražila je da do kraja godine bude održana sjednica Parlamenta na kojoj bi bila donesena odluka o privremenom finansiranju u iznosu od oko 390 miliona KM.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE