• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji ženski vokali u kampanji protiv raka

Predstavljeni su pjesma i spot “Moj je život moja pjesma" u okviru kampanje za prevenciju raka grlića maternice.

 Najbolji ženski vokali u kampanji protiv raka  Izvor: MONDO

Prvi put udružili su se najbolji ženski vokali u regionu: Maya Sar, Nina Badrić, Aleksandra Radović i Karolina Gočeva. Kampanja “Moj je život, moja pjesma” je ideja  Zlatka Berbića (Radio Kameleon i Colosseum), a za cilj ima prevenciju raka grlića maternice.

Tekst i muziku za pjesmu potpisuje Maya Sar, muzički producent pjesme je Mahir Sarihodžić (Long Play Studio Sarajevo), koji takođe potpisuje i aranžman. Spot je uradila Arthur produkcija iz Tuzle, režiser spota je Adnan Huremović, a producent Elmir Huremović. Spot je sniman u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Rak grlića maternice je drugi najčešći tumor kod žena, sa gotovo pola miliona novodijagnostifikovanih slučajeva godišnje. U potpunosti je preventabilno oboljenje i gotovo svaki slučaj može biti uspješno spriječen sa organizovanim odabirom.

Dvadesetšestog januara 2011. godine dogodiće se veliki završni događaj na kojem će prisustvovati svi izvođači. Humanitarni karakter cijele kampanje ima za cilj prikupljanje sredstava koja bi trebala biti utrošena na programe prevencije raka grlića maternice, u okviru UG “Renesansa”.

Tokom mjeseca januara biće aktivni i humanitarni brojevi: MTEL – 1434, BH Telecom – 090 29 00 33 i HT ERONET – 092 880 820. Pozivom na navedene brojeve donirate 1 KM (+PDV) Fondu za borbu protiv raka grlića maternice. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE