• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pronašli tijela Tolića i Ajdarija u Hercegovini

Tijela Marija Tolića i Vernera Ajdarija koje su mediji povezivali sa narko-mafijom pronađena na području Hercegovine.

 Pronašli tijela Tolića i Ajdarija u Hercegovini Izvor: MONDO

Hrvatska policija njihov je nestanak povezivala s obračunima u narkopodzemlju nakon policijske operacije Balkanski ratnik. Tolić i Ajdari navodno su bili saradnici nekih kriminalnih klanova u BiH i Srbiji, a sarađivali su, između ostalih, i sa Zijadom Turkovićem.

Kako saznaje Sarajevo-x.com, na području Hercegovine pronađena su dva tijela za koja se osnovano predstavlja da pripadaju Toliću i Ajdariju. Portparol Tužilaštva BiH Borisa Grubešića nije želio ni potvrditi ni negirati informaciju da se radi o Toliću i Ajdariju.
"Na terenu smo, vrlo brzo ćete imati kompletnu informaciju o čemu se radi", kazao je Grubešić.

Tolić i Ajdari su posljednji put viđeni u Sarajevu u martu ove godine, a za njihovo ubistvo sumnjiče se Zijad Turković i zločinačka organizacija na čijem je, navodno, bio čelu. Istražitelji su nedavno na Bjelašnici pronašli i tijela brutalno ubijene Marije Cortez Salas koja je u momentu ubistva bila trudna, te Mithata Mekića zvanog Miki s kojim je navodno bila u vezi i čije je dijete nosila.

Turkovića povezuju i sa ubistvom Emira Hadžića iz Mostara, kao i pljačkom Cargo centra Aerodroma Sarajevo.

Oleg Čavka na sjednici Suda BiH prilikom obrazlaganja razloga za produženje pritvora Muameru Zahitoviću i Esmiru Ferizoviću, osumnjičenim članovima zločinačke grupe Zijada Turkovića, naveo da se ova grupa, osim za ubistva pet osoba, međunarodne preprodaje droge, te razbojništva na Sarajevskom aerodromu, iznude i pranja novca, sumnjiči i za pokušaj ubistva Mensura Aljičevića, Dragana Perišića Bejbija i Anesa Kurbegovića, kojem je svojevremeno „zolja“ ispaljena na kuću. Čavka je takođe naveo da se uskoro očekuje pronalazak tijela ubijenih Marija Tolića i Vernera Ajdarija.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE