• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanredna sjednica gradske skupštine počela burno (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Sjednica Skupštine grada Banjaluka koja je počela oko 10 časova u Banskom dvoru prekinuta je nakratko nakon verbalnih sukoba.

 Vanredna sjednica gradske skupštine počela burno (FOTO) Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Ipak, počelo je burno nakon što Komisija za izbor i imenovanja nagrade i priznanja nije podržala prijedlog Draška Stanivukovića da se za njegovu zamjenicu imenuje Milada Šukalo.

On se obratio odbornicima na početku sjednice i istakao da je "presedan da Skupština ne dozvoli gradonačelniku da bira svog zamjenika."

Možda će vas zanimati

"Ja se nadam i još sam uvjeren da će te popustiti i da ćete biti fleksibilni. Dajte mi jedan razlog zašto Milada Šukalo ne bi trebala biti zamjenik gradonačelnika? Milada će raditi svoj i tako će biti", kazao je Stanivuković.

Nakon toga je odbornik SNSD, Marinko Umičević, počeo da mu dovikuje sa svog mjesta. Umičević je Stanivukoviću dobacivao riječima, "šta prijetiš, ti samo prijetiš" i te riječi mu je ponavljao nekolilo puta.

Stanivuković je od Umičevića tražio da mu ne dobacuje nakon čega je predsjednik Skupštine, Mladen Ilić, upozorio Umičevića, ali i gradonačelniku rekao da se ''vrati na temu.''

Na ovo je odreagovao odbornik pokreta ''Banjaluka zove'' Saša Lazić koji se Iliću obratio riječima: "Šta filozofiraš i čekaš deset minuta da ga upozoriš?"

Došlo je do rasprave između Lazića i odobornika Ujedinjene Srpske Nevena Stanića, kada mu je Lazić prišao, pa je Ilić prekinuo sjednicu i odredio kraću pauzu poslije koje je zasijedanje nastavljeno.

Smiljana Moravac Babić (PDP) nakon pauze je poručila Iliću da je on nadležan za održavanje reda na sjednici i predložila mu da izrekne opomenu Umičeviću.

''Uvaženi i neuvaženi''

Stanivuković je zatim "upozorio" Ilića na oslovljavanje odbornika i gradonačelnika.

"Gospodin Salamović jeste gospodin Salamović, ali je on uvaženi odbornik. Ja jesam gospodin Stanivuković, ali sam gradonačelnik Stanivuković. Mi mimo Skupštine možemo drugačije da se oslovljavamo, ali je ovdje tako. Dobro, treba vam praksa, ja to razumijem", rekao je Stanivuković.

Ilić se zahvalio Stanivukoviću i rekao da prihvata sve njegove dobronamjerne savjete.

Nakon što se Ilić Dragoslavu Topiću obratio sa "uvaženi odbornik gospodin Topić", Topić je uzvratio: "ne morate me oslovljavati sa uvaženi odbornik, ja ne patim od kvalifikacija".

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hopić

Htjeli ste rijaliti, gledajte rijaliti. Nek sve stoji sadm nek se ništa ne radi, samo rijaliti

MONDO REPORTAŽE