• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa novom godinom nove i cijene

U Republici Srpskoj u novoj godini došlo je do poskupljenja cigareta, pretplate za fiksne telefone, a najavljene su i veće cijene brašna, hljeba i lijekova.

 Sa novom godinom nove i cijene Izvor: MONDO

Kako piše "Glas Srpske", do rasta cijena cigareta došlo je zbog usklađivanja posebne akcize sa iznosom u EU, pa je tako od 1. januara povećan iznos akcize sa 0,30 na 0,45 KM po kutiji cigareta, rekli su u Upravi za indirektno oporezivanje.

Na osnovu ranije odluke kompanije "M-tel", mjesečna pretplata za fiksnu telefoniju iznosiće 10,95 KM, za razliku od dosadašnjih 8,50 KM.

Banjalučanima će dodatni udar na kućne budžete predstavljati poskupljenje grijanja za 22 odsto, pa će za zagrijavanje stana umjesto dosadašnjih 1,35 KM plaćati 1,65 KM po metru kvadratnom.

Predsjednik Udruženja mlinara RS Zoran Kos izjavio je da se narednih dana može da očekivati novo poskupljenje brašna za dodatnih pet feninga, iako je već poskupjelo za sedam feninga po kilogramu.

"Zbog poskupljenja brašna, izvjestan je i rast cijene hljeba za 10 feninga", rekao je predsjednik Udruženja pekara RS Saša Trivić.

I apoteke najavljuju poskupljenje pojedinih medikamenata za 10 odsto nakon što se potroše postojeće zalihe Razlog je rast cijene lijekova u Srbiji, odakle se snabdijevaju.

Poskupljenje stočne hrane i hronično smanjenje stočnog fonda u Srpskoj, prema riječima poljoprivrednika, dovešće do neminovnog rasta cijene mesa, koje bi moglo poskupjeti i do 30 odsto.

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Mihailo Vidić rekao je da će građani u ovoj godini morati da izdvajaju više novca da bi preživjeli, a plate neće rasti zbog ekonomske krize, što će dovesti do pada životnog standarda.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE