• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjednica Skupštine grada: Da li će Banjaluka dobiti nacrt budžeta?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U banjalučkom Banskom dvoru u toku je sjednica Skupštine grada na kojoj će, između ostalog, biti razmatran prijedlog zaključka o prihvatanju Nacrta ovogodišnjeg gradskog budžeta od 149,4 miliona KM.

 Sjednica Skupštine grada: Da li će Banjaluka dobiti nacrt budžeta? Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Na usvojenom dnevnom redu je i prijedlog odluke o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti na području Banjaluke za 2021. godinu.

Prijedlog odluke o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti na području Banjaluke predložila je skupštinska većina predvođena SNSD-om, a tim dokumentom predviđa se umanjenje poreske stope na nepokretnosti za ovu lokalnu samoupravu za 50 odsto kako bi privrednicima bio olakšan rad tokom pandemije virusa korona.

Povezano

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je juče da je umanjenje poreske stope na nepokretnosti za ovu lokalnu samoupravu neprihvatljivo te da će budžetski prihodi biti smanjeni za četiri miliona KM.

Na to se danas nadovezao potpresjednik PDP, Igor Crnadak, koji je saopštio da ovom odlukom ''SNSD želi da paralizuje Banjaluku.''

Na prijedlog nadležnih komisija, sa dnevnog reda  Skupštine grada su skinuti nacrt odluke o izmjenama poslovnika Skupštine grada, te prijedlog zaključka o ponovnom utvrđivanju nacrta izmjene dijela regulacionog plana stambenog naselja Drakulić.

Odbornici na današnjem zasjedanju nose zlatnu traku na reveru kao simbol podrške djeci oboljeloj od malignih bolesti, a povodom obilježavanja 15. februara (juče) Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE