• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović i Dodik pozvali građane da izađu na izbore u Srebrenici

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

"Pozivam građane da izađu u što većem broju i time pokažu da je CIK BiH pogriješio", kaže predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske. Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, uputio je sličan poziv.

 Čubrilović i Dodik pozvali građane da izađu na izbore u Srebrenici Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da Centralna izborna komisija (CIK) BiH poništavanjem izbora u Doboju i Srebrenici nije doprinijela demokratizaciji i pozvao građane da u nedjelju, 21. februara, na izbore izađu u što većem broju.

"Pozivam građane da izađu u što većem broju i time pokažu da je CIK BiH pogriješio", rekao je Čubrilović novinarima.

On je podsjetio da je Narodna skupština sinoć usvojila tri zaključka u vezi sa razmatranjem informacije u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o sprovođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH.

Čubrilović je naveo da je usvojen i zaključak PDP-a kojim se obavezuje predsjedništvo Narodne skupštine Srpske da formira odbor o obilježavanju 30 godina rada ove institucije.

Dodik: Tražili ponavljanje izbora pa "nisu dobili sve što su tražili"

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Srebrenici sa načelnikom ove lokalne zajednice Mladenom Grujičićem.

Dodik je rekao da je razgovarano o pitanju lokalnog razvoja i izborima, istakavši da je poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju politička odluka koja nema veze s pravom. Napomenuo je da se na dan izbora niko nije žalio u Srebrenici.

Dodik je naveo da oni, koji su to politički motivisali, nisu dobili sve što su tražili, zbog čega sada najavljuju bojkot ponovljenih izbora.

"Izbori treba da potvrde normalizaciju žvota u Srebrenici, a bojkotom se to ne čini", rekao je on i pozvao sve građane da izađu na izbore u nedjelju, jer time pokazuju demokratski kapacitet.

Dodik je rekao da bi Centralna izborna komisija BiH nakon ovih izbora trebalo da podnese ostavku.

Govoreći o razvoju opštine, Dodik je istakao da se u Srebrenici rješava pitanje zapošljavanja.

Dodik je naveo da će put do Jezera, gdje živi uglavnom bošnjačko stanovništvo, u dužini od 2,5 kilometara biti urađen ove godine kako je i bilo planirano.

Predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić poručio je da će Srebrenica i njeno rukovodstvo, predvođeno Grujičićem, uvijek imati političku i institucionalnu podršku.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE