• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: OHR je prošlost, ništa nam dobro nije donio

Autor Vesna Kerkez

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da je OHR prošlost i da je nanio dosta štete Republici Srpskoj, a nije donio ništa dobrog BiH, za koju je jedini način opstanka dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

 Dodik: OHR je prošlost, ništa nam dobro nije donio Izvor: MONDO/Uroš Arsić

"OHR je prošlost. To je olupina i blef održavan 20 godina koji je nanio mnogo štete Republici Srpskoj, a nije nanio ništa dobro BiH, jer nema nijedne od onih mjera koje je OHR nasilno prenio na nivo Sarajeva ili BiH da je bila od koristi. Nijedna takva mjera nije dala benefite koje su očekivali", rekao je Dodik za Alternativnu televiziju.

Govoreći o interevencijama OHR-a koje su bile povodom izbora u Mostaru, on je naveo da je to samo pokušaj da se OHR vrati na scenu, a ne nešto što bi moglo biti ozbiljno.

Možda će vas zanimati

Dodik je rekao da je totalno promašena priča to što Bošnjaci očekuju da će predsjednik SAD DŽozef Bajden dozvoliti Evropljanima da masovno intervenišu i slome Republiku Srpsku.

On je dodao da samo dva entiteta i tri naroda mogu dogovoriti da BiH živi, a da u BiH nema ništa uspješno zbog neefikasnih mjera koje je OHR radio u prošlosti.

"Mogu oni da pišu izvještaje i da se hvale kako su nešto uradili, ali je vidljivo da je BiH zemlja u totalnoj paralizi i da nema šanse da se pokrene sa intervencionizmom stranog faktora i to je nešto što OHR svrstava na smetlište i treba da ide odavde", naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je Srpska protiv dolaska novog visokog predstavnika, kao i da će stalno ukazivati na činjenicu da visoki predstavnik u BiH mora biti zakonito doveden, a to znači da, uz ostale, i Republika Srpska da svoju saglasnost.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE