• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDA: Odluku o uređenju BiH neće donositi Zagreb

Autor Dragana Božić

Stranka demokratske akcije saopštila je da se izjava hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Gorana Grlića Radmana da Hrvatska neće dozvoliti nametanje građanskog uređenja BiH može protumačiti kao direktno miješanje u unutrašnje stvari BiH.

 SDA: Odluku o uređenju BiH neće donositi Zagreb Izvor: FENA

Iz SDA su poručili da će odluku o tome kakvo će biti uređenje BiH donijeti njene institucije, a "ne Grlić Radman, zvanični Zagreb, ili bilo koji drugi regionalni centar, bez obzira kakve teške izjave koristili i pritiske vršili".

SDA je navela da je Grlić Radman uputio "uvijenu prijetnju", te dodala kako "zabrinjava i činjenica da ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, zemlje članice EU, insistira na izmjenama Ustava i Izbornog zakona BiH".

Grlić Radman rekao je ranije za "Večernji list" da Hrvatska podržava sve što se dogovore Hrvati u BiH i njihovi politički predstavnici, ali da mora pomoći ako je hrvatski narod ugrožen i ako su njihovi politički predstavnici preglasani.

"Ni jedan narod u BiH ne može imati više ili manje od drugih naroda. To je formula koju želimo vidjeti u praksi i zato je važna promjena Izbornog zakona", rekao je on.

Grlić Radman je naveo da je Željko Komšić uzurpirao poziciju koja pripada onome koga bira hrvatski narod, što je primjer kako ne treba biti.

"Ako je tročlano Predsjedništvo refleksija multietničke strukture BiH, onda to gospodin Komšić nije. I sad u Predsjedništvu BiH imamo predstavnika srpskog naroda i dva predstavnika bošnjačkog naroda. To nije u redu i želimo da se ta nepravda ispravi upravo promjenom Izbornog zakona, za što se glasno zalažemo i kao članica EU", rekao je Grlić Radman. 

Pročitajte i ovo

Tagovi

SDA

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE