• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić sutra u Sarajevu, stižu i vakcine iz Srbije

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra dolazi u kratku posjetu Sarajevu, a trebalo da bude dopremljena i određena količina vakcina koju će Srbija donirati BiH.

 Vučić sutra u Sarajevu, stižu i vakcine iz Srbije Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Dolazim sutra u Sarajevo, na aerodrom. Želim da donesem nešto što pripada svim našim balkanskim narodima. Nije važno ko je nabavio vakcine, to je važno za zdravlje građana. Mislim da to može da pomogne u BiH svim ljekarima prije svega, koji rade u crvenoj zoni i nekim starijim ljudima. Donosimo sutra 5.000 doza vakcina. Znači, ukupno 10.000 doza 'Astra Zeneke' vakcina", rekao je Vučić za "Avaz".

List prenosi da će predsjednik Srbije doći samo na sarajevski aerodrom i vakcine predati domaćinima, članovima Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku, Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.

"Moja poruka svim ljudima u BiH je da mi o sebi zajedno moramo da brinemo mnogo više. Jer kada smo zajedno, onda sve možemo da postignemo, a ne da se stalno svađamo i prepiremo i da drugima damo da nama upravljaju, a tada ne dobijemo ništa. Lijepo je što se svima drugima zahvaljujemo, koji nam nerijetko daju mrvice sa stola. Ja mislim da je najvažnije da se mi okrenemo budućnosti, da se mi okrenemo sebi", poručio je predsjednik Srbije.

On je apelovao na zemlje i narode u regiji da zajednički riješe probleme.

"To je moja poruka. Ja sam Srbin, od oca i majke, Srbina i Srpkinje, ali jednako ovo želim svakom Bošnjaku, svakoj Bošnjakinji, kao i svakom Hrvatu i svakoj Hrvatici. Jer kada smo mi zajedno, kada mi radimo zajedno za dobrobit svih nas, i svih naših ljudi, onda smo nepobjedivi i mnogo snažniji i jači nego što smo danas", zaključio je predsjednik Vučić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE