• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić pisao Viškoviću i Stanivukoviću: Gomilanje smeća u Banjaluci pogoršava epidemiološku situaciju

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Banjalučki ljekar Nenad Stevandić rekao je da gomilanje smeća u Banjaluci remeti postojeću lošu epidemiološku situaciju, te upozorio da to može dovesti i do novih izvora zaraznih bolesti.

 Nenad Stevandić o gomilanju smeća u Banjaluci Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

Stevandić je od gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zatražio da riješi ovaj komunalni problem na šta je, kako kaže, obavezan prema Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, a od predsjednika Vlade Repubike Srpske Radovana Viškovića da, ukoliko se to ne ispoštuje, izda nalog Gradskom štabu ili da direktno preuzme mjere koje bi bile u skladu sa očuvanjem javnog zdravlja.

"Banjaluka je administrativni centar i ogledalo Republike Srpske koji daje sliku ko je koliko politički jak, ali i savjestan i odgovoran", naveo je Stevandić u pismu koje je Viškoviću i Stanivukoviću uputio, kako je naveo, kao ljekar i kao građanin Banjaluke.

On je dodao da to daje sliku i za sve buduće investitore, a na kraju i građane koji u njemu žive i odlučuju.

Stevandić je poručio Stanivukoviću da je sad i smeće sredstvo političkog obračuna, ali i faktor koji utiče na zdravlje ljudi, te da sve može da preraste u sukobe i nerede sa nesagledivim posljedicama.

"Smeće u našem gradu ne može da sakuplja, gomila ili čisti nikakva stranačka omladina", naveo je Stevandić.

On smatra da budžet grada Banjaluka za to ne smije biti ni povod ni alibi.

"Amandmani koji se odnose na pet do šest miliona KM su sredstava koje trebaju dobiti zdravstveni radnici (koji nisu dijeljeni po tome da li rade u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ili Domu zdravlja kada je Vlada Srpske davala jednokratna sredstva od 1.000 KM) i trudnice ili druge kategorije stanovnika bez podjela da li rade u republičkim ili gradskim ustanovama", naglasio je Stevandić.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Malo ste plavih koverata uzeli

Srb

Jel doktori i sestre rade za platu, rade, pa kakva im to onda pomoć treba? Za mene bi tih 500 KM bila uvreda da sam doktor. Jesu li vojnici primali platu i pomoć 90-ih, jesu li radnici spasilačkih službi dobijali naknadu dok su bile poplave. A svaki doktor se obavezao na humanost samim izborom tog poziva i treba biti spreman da liječi narod i bez plate. Odreknite se vi sa vlasti jedne plate i pokrijte sve troškove, bruke i sramote jedne, još se nešto oglašavate i palamu.ite...

MONDO REPORTAŽE