• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSRS: Na dnevnom redu 16. sjednice Inckovo pismo i pokretanje razgovora sa Federacijom BiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Banjaluci je danas nastavljena 15. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će poslanici razmatrati Prijedlog programa rada ove institucije za 2021. godinu.

 NSRS o Inckovom pismu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Na dnevnom redu su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u Srpskoj i izbor i menovanja.

Po okončanju 15. redovne sjednice počeće 16. redovna sjednica na kojoj će poslanici razmatrati više tačaka dnevnog reda, među kojima je razmatranje pisma visokog predstavnika u BiH, od 27. januara 2021. godine, upućeno predsjedniku Narodne skupštine i klubovima poslanika.

U pismu visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zahtijeva oduzimanje priznanja pojedinim ljudima zaslužnim za stvaranje Srpske.

Na predloženom dnevnom redu 16. redovne sjednice nalazi se i pokretanje inicijative za razgovor i dijalog između strana Republike Srpske i Federacije BiH, kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima za BiH na prijedlog Kluba poslanka SNSD-a.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE