• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske

Autor Dušan Volaš

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas zasjedanje raspravom o izvještaju o radu i izvršenju rebalansa finansijskog plana - budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za prošlu godinu.

 Nastavak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Direktor Fonda Jasminka Vučković rekla je juče u parlamentu Srpske predstavljajući izvještaj da je za dijagnostiku i liječenje u inostranstvu Fond solidarnosti u prošloj godini odobrio 6.118.444 KM za liječenje 107 djece.

Ona je navela da se najveći broj zahtjeva (90) odnosio na liječenja koja su obavljena u inostranstvu.

"Najčešći razlozi za upućivanje u inostranstvo su bila liječenja djece oboljele od malignih bolesti, rijetkih bolesti, transplantacija, urođenih ortopedskih anomalija, bolesti oka, srca i drugih oboljenja", dodala je Vučkovićeva.

Možda će vas zanimati

Narodna skupština juče je razmotrila Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za prošlu godinu prema kojem su prihodi i primici planirani budžetom u 2020. godini ostvareni u iznosu od 3,6 milijardi KM.

Na jučerašnjoj sjednici razmotren je i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji predviđa da se član tog akta 69 promijeni tako da pravo na porodičnu penziju imaju članovi porodice umrlog osiguranika koji je na dan smrti ispunjavao uslove za invalidsku ili starosnu penziju.

Razmotren je i izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijski izvještaj za 2020. godinu, prema kojem je lani u budžet uplaćeno 37,7 miliona KM na ime jednokratne koncesione naknade za pravo korišćenja prirodnih resursa Srpske.

U završnoj riječi o izvještaju o radu MUP-a u prošloj godini ministar Dragan Lukač je rekao da ovo ministarstvo ostvaruje napredak u borbi protiv svih vidova kriminala i u poboljšanju bezbjednosti građana.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE