• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Od Šmitovih prvih poteza zavisiće naš odnos prema njemu

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Komentarišući doalazak novog Visokog predstavnika Kristijana Šmita u BiH, predsjednik SDS Mirko Šarović je rekao da je Šmit već uputio prve poruke koje su više pomirujuće nego oštre ali bez nagovještaja jasnog kursa koji će zauzeti nakon preuzimanja dužnosti.

 206922286_610492649924466_4640648136519720032_n.jpeg Izvor: Vedran Ševčuk - Mondo

„Upravo od tog njegovog kursa zavisiće naš odnos prema njemu i njegovoj ulozi u BiH uvažavajući činjenicu da dolazi kao predstavnik ozbiljne zemlje kao što je Njemačka,“ poručio je Šarović.

On je istakao da mu je dosadašnji Visoki predstavnik Valentin Incko ostavio veliki teret koji u ovom trenutku izgleda nesavladiv i veliku novonastalu političku krizu u zemlji sa neizvijesnim perspektivama i potencijalom da se produbi.

„Kada se postavlja pitanje saradnje sa novim Visokim predstavnikom, riječ saradnja je neadekvatna. Kristijan Šmit treba da bude upoznat sa javnom pozicijom relevantnih političkih predstavnika iz Republike Srpske spram nametnute odluke Valentina Incka kao i o našem neprihvatanju korištenja bonskih ovlaštenja što je potpuno jasno i izvijesno,“ naglasio je Šarović.

Predsjednik SDS ističe da će stvari biti mnogo vidljivije i jasnije narednih dana i sedmica kada se objelodane sve namjere novog Visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita čija je uloga unaprijed oslabljena nepodržavanjem njegovog postavljenja u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE