• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Republičko tužilaštvo zatražiće pritvor za direktora bolnice u Doboju, a ovo su razlozi

Autor Brankica Spasenić

Republičko javno tužilaštvo zatražiće da se odredi pritvor Mladenu Gajiću, direktoru JZU bolnice „Sv. Apostol Luka“ u Doboju.

 Republičko tužilaštvo zatražiće pritvor za direktora bolnice u Doboju, a ovo su razlozi Izvor: YouTube/Screenshot

"Republički javni tužilac mjeru pritvora za Gajića zatražiće zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja ili posljedica krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda", saopšteno je iz tužilaštva.

Vladimir Vuletić, direktor firme „ARMS sistemi“ u Banjauci, a koji je u kućnoj izolaciji zbog sumnje na koronavirus, biće ispitan kada se za to steknu uslovi.

Njih je juče uhapsila Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Gajić se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora JZU bolnice „Sv. Apostol Luka“ u Doboju tokom prošle godine počinio djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja sa Sašom Markoviće, vlasnikom firme „Travel for fun“, a koji je od ranije u pritvor, prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme - odijela, maski i rukavica, za potrebe bolnice u Doboju.

Vuletić je uhapšen zbog sumnje da je počinio zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, a u vezi sa krivičnim djelom pomaganje, te da je navedena krivična djela počinio sa Branislavom Zeljkovićm, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo RS, koji je takođe u pritvoru, prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra RS od firme čiji je Vuletić direktor.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE