• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasprava Stanivukovića i Amidžića: Zašto niste isplatili podršku porodiljama?

Autor Nikolina Damjanić

Odbornik SNSD-a Srđan Amidžić rekao je danas na sjednici Skupštine grada da se protivi usvajanju rebalansa budžeta zato što grad nije ispoštovao obaveze u isplatio pomoć porodiljama i zdravstvenim radnicima u iznosu od 500 KM.

 Rasprava Stanivukovića i Amidžića: Zašto niste isplatili podršku porodiljama? Izvor: Grad Banjaluka/ Aleksandar Čavić

''Od aprila do danas sa viškom sredstava nije isplaćeno ono što smo dogovorili, a vezano je za podršku porodiljama. Skupština grada je zauzela stav - 500 KM za svaku porodilju kada je u pitanju novorođeno dijete. Takođe, izostaje podrška zdravstvenim radnicima. O kakvom Nacrtu rebalansa mi govorimo, šta usvajamo, za šta glasamo? Šta čekaju sredstva za porodilje od aprila," upitao je Amidžić.

Dodao je da se o višku sredstava trebaju pitati predstavnici mjesnih zajednica.

"Nacrt ne treba da piše ni Gradska uprava, ni odbornici, nego ljudi. Budžet treba biti prilagođen stvarnim potrebama," rekao je Amidžić.

U diskusiju se uključio i gradonačelnik Stanivuković koji ga je upitao "gdje je bio prije četiri godine i zašto takav nije bio i ranije."

''Gdje je bila podrška porodiljama u četiri godine vašeg mandata, da li ste dali ijednu marku njima? Da li ste dali ijednu marku podrške zdravstvenim radnicima prošle godine u jeku pandemije?", odgovorio je Stanivuković odborniku Amidžiću.

Istakao je da neusvajanje Nacrta rebalansa znači da će skupštinska većina pristati na to da ne raspodijeli višak od 17 miliona maraka svim građanima.

’’Nemate vi tu veliku ljubav prema nikome, osim prema svom kapitalu“, poručio je Stanivuković.

Podsjećamo Grad Banjaluka počeće 1. novembra isplatu podrške za porodilje sa područja grada Banjaluka, koje su stekle potomstvo u 2021. godini, saopšteno je nedavno iz Gradske uprave.

"Svaka majka koja dobije prvo i drugo dijete, dobiće od Grada 500 KM i to na dan rođenja 250 KM, te za prvi rođendan 250 KM. Svako treće dijete nagradićemo sa 700 KM, 350 KM za dan rođenja, te dodatnih 350 KM za prvi rođendan. Za svako četvrto, peto, šesto dijete biće isplaćena podrška Grada u ukupnom iznosu od 2.000 KM, od kojih će 1.000 KM biti isplaćeno na dan rođenja, a 1.000 KM za prvi rođendan", poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Iz SNSD-a tvrde da je gradonačelnik odbio da isplati 500 KM jednokratke pomoći porodiljama na šta je obavezan usvajanjem amandmana i budžeta u aprilu ove godine.

''Gradonačelnik se služio svim političkim i drugim sredstvima kako bi osporio isplate koje njemu nisu po volji", tvrde u SNSD.

Nakon ove teme loptica se prebacila sa Nacrta o rebalansu budžeta na raspravu o privatnoj imovini.

Amidžić je upitao Stanivukovića za firme njegovog oca, optuživši njihovu porodičnu firmu da ima višemilionsku dobit.

„Moj pradjed, djed i otac su bili i imućni ljudi. Ja svoje bogatstvo nisam stekao za vrijeme mandata, kao Vi. Vas 2015. godine ni pas nije imao za šta ujesti, a već 2016. ste postali milioner'', poručio je Stanivuković Amidžiću.

Amidžić je upitao gradonačelnika kako njegove firme i dalje posluju iako on nije zamjenik gradonačelnika.

„Firme rade uz pomoć okvirnih sporazuma koje mogu dobiti na 4, 5 i 7 godina. Te firme su ojačale i imaju monopol, te dobijaju ugovore. Vi ste imali 100 miliona dobiri koristeći vaš uticaj’’, poručio mu je Stanivuković.

"Vas 2015. godine ni pas nije imao za šta ujesti"

Amidžič je kasnije tokom rasprave upitao Stanivukovića za firme njegovog oca, optuživši njihovu porodičnu firmu da ima višemiilionsku dobit.

"Moj pradjed, djed i otac su bili i imućni ljudi. Ja svoje bogatstvo nisam stekao za vrijeme mandata, kao vi. Vas 2015. godine ni pas nije imao za šta ujesti, a već 2016. ste postali milioner,'' poručio je Stanivuković Amidžiću.

Stanivuković je pitao Amidžića kako njegove firme i dalje posluju iako on nije zamjenik gradonačelnika.

"Firme rade uz pomoć okvirnih sporazuma koje mogu dobiti na 4, 5 i 7 godina. Te firme su ojačale i imaju monopol, te dobijaju ugovore. Vi ste imali 100 miliona dobiti koristeći vaš uticaj’," poručio mu je Stanivuković.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE