• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukač: U BiH nema nikakvih uslova za rat

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač smatra da u BiH nema nikakvih uslova za rat niti ima bilo kakve potreba da neko o tome razmišlja.

 Lukač: U BiH nema nikakvih uslova za rat Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Siguran sam da ni na jednoj strani nijedan normalan čovjek neće poslati svoje dijete u novi rat", rekao je Lukač komentarišući posljednje izjave Bakira Izetbegovića o ratu.

On je istakao da sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi sukob jer nikome ne bi dobro donio.

Prema njegovim riječima, svi ljudi koji su učestvovali u ratu i ratnim dejstvima na bilo kojoj strani veoma dobro znaju da na ovom području rat nikome nije potreban niti ga ko želi.

"Ova sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi rat, ne smiju poslati mlade ljude kao što su nekada moju generaciju ne razmišljajući šta će biti, a posljedica svega toga je što smo na sve strane imali na hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih i još danas živimo veoma loše upravo zbog tih ratnih dejstava jer se niko ne može pohvaliti da mu je rat donio nešto dobro", rekao je Lukač.

Ako ova generacija političara pokušava da na bilo koji način ponovo prizove rat i pošalje mladu generaciju u neka nova ratna dešavanja, kaže Lukač, onda sav narod u BiH mora kazniti te ljude na primjeren način, odnosno u političkom smislu na izborima da im se ne dozvoli mogućnost da odlučuju.

"Znali smo i vidjeli da većina djece političara koji su poslali i mene i moju generaciju u rat nisu bila u tom istom ratu. Siguran sam da ni djeca političara koji danas prizivaju rat, kako bi bili velike vođe, takođe, neće biti u ratu, već će se skloniti negdje drugo, a za njihove ideje i ludosti treba da ratuju i ginu tuđa djeca", zaključio je Lukač.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE