• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šešić: Održati posebnu sjednicu NSRS o pravima boraca

Autor Dušan Volaš

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić podnio je danas zahtjev za sazivanje Kolegijuma Narodne skupštine na kojem bi trebalo da se usaglasi zakazivanje posebne sjednice o pitanju boraca, porodica poginulih i ratnih vojnih invalida.

 Šešić: Održati posebnu sjednicu NSRS o pravima boraca Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

Šešić je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da je ovo pitanje od nacionalnog interesa.

"Ne smijemo zaboraviti one koji su stvarali Republiku Srpsku. Moramo im omogućiti da dođu u Narodnu skupštinu i iznesu svoje prijedloge. Sljedećeg mjeseca imamo usvajanje budžeta za narednu godinu i sada je prava prilika da se preusmjere određena sredstva kako bi se izašlo u susret zahtjevima boraca", rekao je Šešić.

On je dodao da postoji mnogo prostora da se kroz budžet pomogne boračkim kategorijama.

"Vjerujem da će predstavnici svih političkih partija u Kolegijumu razumijeti važnost pitanja boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca i dati podršku inicijativi da se održi posebna sjednica parlamenta", naveo je Šešić.

"Korak ka ukidanju visokog predstavnika u BiH"

Šešić smatra da neobraćanje Kristijana Šmita na sjednici Savjeta bezbjednosti UN može biti korak ka ukidanju visokog predstavnika u BiH.

On je podsjetio na jedinstven stav svih političkih subjekata iz Republike Srpske da BiH mora biti što samostalnija i samostalno donositi odluke, a nikako trpiti nametanje ili pritiske sa strane.

"Ne smijemo zaboraviti da još uvijek imamo pitanje `Inckovog zakona` i problem oko šuma i poljoprivrednog zemljišta. Ali, ovo je svakako dobar korak", rekao je Šešić novinarima u Banjaluci.

Savjet bezbjednosti UN juče je jednoglasno usvojio rezoluciju kojom se produžava mandat Eufora u BiH i u kojoj se ne pominju OHR i visoki predstavnik.

(Mondo/Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE