• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSRS: Kolegijum podržao posebnu sjednicu o borcima na način koji propisuje Poslovnik

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske podržao je održavanje posebne sjednice parlamenta na način kako je to određeno Poslovnikom, saopšteno je iz NSRS.

 NSRS: Kolegijum podržao posebnu sjednicu o borcima na način koji propisuje Poslovnik Izvor: Bojan Rečević/SRNA

Sjedinca Kolegijuma održana je danas, na zahtjev Kluba poslanika Srpske demokratske stranke kojim je traženo da Kolegijum inicira održavanje posebne sjednice Narodne skupštine posvećene statusu boraca.

Budući da po Poslovniku Narodne skupštine Kolegijum ne može da inicira održavanje sjednice, inicijativa za njeno održavanje je podržana, ali nakon što se ispuni poslovnička mogućnost potrebna za zakazivanje posebne sjednice parlamenta, navodi se u saopštenju.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Igor Žunić rekao je da je Kolegijum ostavio mogućnost da bude održana posebna sjednica o pravima boraca ukoliko budu ispunjeni uslovi koji su propisani Poslovnikom o radu.

"Sjednicom Kolegijuma Narodne skupštine ispunili smo zahtjev SDS-a. SDS u ovom trenutku ima populistički zahtjev, iako su nedavno, u skupštinskoj raspravi o borcima, prisustvovala samo tri njihova poslanika", rekao je Žunić.

Poslanik SDS-a Davor Šešić rekao je da je predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović juče "održao neformalni sastanak sa predstavnicima boračkih udruženja", optužujući "rukovodstvo Boračke organizacije Republike Srpske da radi samo u ličnom interesu".

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak rekao je da će SDS i dalje insistirati na održavanju posebne sjednice Narodne skupštine o pravima i statusu boračkih kategorija.

(RTRS)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE