• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD prijeti krivičnom prijavom: Stanivuković povukao imenovanja članova u upravne odbore

Autor Nikolina Damjanić

Na zahtjev predlagača - gradonačelnika Draška Stanivukovića, sa današnjeg dnevnog reda Skupštine grada povučeno je nekoliko tačaka koje se odnose na imenovanje članova upavnih odbora više ustanova.

 Stanivuković povukao imenovanje člaova UO Izvor: MONDO

Tačke koje su povučene odnose se na imenovanje članova u ustanovama Banski dvor, Centar za socijalni rad, Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Dom zdravlja i Gradske razvojne agencije.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, naveo je da je sazvao pres konferenciju jer je gradonačelnik odlučio da iz ovih ustanova povuče tačke za imenovanje novih upravnih odbora.

"Napominjem da oni trenutno rade bez Upravnog odbora, a prema zakonu on je obavezan da dozvoli nesmetano funkcionisanje i obavljanje rada ovih preduzeća. Podsjećam da je skupština raspisala konkurs i da je on završen, te da su utvrđene liste najboljih kandidata za te funkcije. Nismo spremni na nikakve političke ucjene i učinićemo sve što je u našoj zakonskoj moći da obezbijedimo nesmetano funkcionisanje ovih gradskih ustanova", istakao je Topić.

Dodao je da će danas uputiti prijedlog da sutra bude kolegijum kako bi u ponedjeljak bila vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka, i to samo sa jednom tačkom dnevnog reda, imenovanjem upravnih odbora ovih ustanova.

"Ukoliko se Stanivuković ogluši na ovo, mi ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv njega naredne sedmice", naglasio je Topić.

Irena Joldžić, diretkorica Centra za socijalni rad, kazala je da od decembra nemaju Upravni odbor.

"Mi smo apelovali da njima ističe tada ugovor, a prema pravilniku taj isti upravni odbor ne može da vrši tu funkciju dok se ne izabere drugi. Ne možemo da usvojimo neke glavne dokumente zbog toga, kao što su plan rada, a 30.000 korisnika zbog ovoga ispašta. Ne možemo, između ostalog, isplaćivati jednokratnu novčanu pomoći i nećemo biti u stanju da vršimo socijalna davanja za ostale kategorije koje imaju pravo po zakonu", pojasnila je Joldžićeva.

Mladen Matović, direktor Banskog dvora, rekao je da mu ne može biti svejedno to što nemaju od decembra Upravni odbor.

"Ovo je neprijatno, ja sam umjetnik i nisam političar, ali ne možemo neke glavne dokumente da usvojimo zato što nemamo Upravnog odbora. Ovo je krucijalno pitanje za naše ustanove. Nadamo se da ćemo ih uskoro dobiti kako bi funkcionisali u skladu sa zakonom", poručio je Matović.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE