• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Trgovska gora i granica sa Hrvatskom su životna pitanja za Kostajnicu

Autor Dušan Volaš

Pred građane Kostajnice izlazimo sa programom koji je okrenut najvažnijim pitanjima za život svih građana, poručio je na predizbornom skupu Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.

 AT0Y7756 Izvor: SDS

"Postoje tri ključna pitanja koja interesuju građane Kostajnice, a to su pitanja odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, pitanje razgraničenja sa Hrvatskom koje i danas stvara probleme normalnom životu i pitanje koje će biti sve aktuelnije je pitanje infrastrukturnog povezivanja, odnosno brze ceste", poručio je Šarović.

On je naveo da se neka od ovih pitanja ne mogu riješiti bez napornih pregovora, ali da će sa njegove strane kao budućeg člana Predsjedništva, ta pitanja uvijek biti na stolu, umjesto da se kao do sada guraju u drugi plan.

"Vrlo su nam važni dobri odnosi sa svim susjednim zemljama, ali neke stvari su propuštene da se riješe sa Hrvatskom u proteklom periodu, posebno pitanje Trgovske gore. To pitanje je trebalo vezati uz Pelješki most, a ne da se vitalni nacionalni interes i dozvola za gradnju daju tako lako kao što je učinjeno", istakao je Šarović.

On je naveo da će postavljati pitanje razgraničenja koje dijelu građana stvara probleme da pristupe svojoj imovini, najavivši da se i po tom pitanju mogu očekivati mukotrpni pregovori. Dodao je i da će se zalagati za bolje infrastrukturno povezivanje Kostajnice sa drugim gradovima.

"U novoj vladi u kojoj će većina biti poslanici SDS i PDP, pitanje brze ceste ćemo staviti na sto, jer mislim da bi bio grijeh da se ne nađe rješenje, da se Kostajnica zajedno sa Novim Gradom, Dubicom i Prijedorom uveže brzom cestom", poručio je Šarović.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE