• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Rano je govoriti o koalicijama

Autor Dušan Volaš

Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je danas da je još rano govoriti o koalicijama i dijeljenju pozicija u zajedničkim institucijama BiH.

 Bakir Izetbegović o formiranju koalicija  Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

Izetbegović je naveo da je njegova stranka dobro prošla na izborima, te da će imati dobre pozicije u Predstavničkim i domovima naroda, kao i da je proces formiranja vlasti tek počeo.

Komentarišući navode da opozicione stranke iz Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) namjeravaju formirati vlast na nivou BiH bez SNSD-a, HDZ-a i SDA, Izetbegović je naglasio da je to po njemu nemoguća misija.

Kada su u pitanju izmjene Ustava i Izbornog zakona, Izetbegović je rekao da nije optimista da će se uskoro nešto bitno moći pomaći.

"Treba formirati stabilne koalicije, a kada se stvore uslovi razgovarati eventualno o nečemu za šta se mogu dobiti dvije trećine /glasova/, koliko je potrebno za izmjenu Ustava", konstatovao je lider SDA.

Govoreći o sankcijama SAD Fadilu Novaliću, Izetbegović je istakao da su zbog razloga navedenih sankcija, one za njega ovim izgubile vjerodostojnost.

"Što se mene tiče, on je bio dobar premijer sa dobim rezultatima i mi o tome odlučujemo, a ne Stejt department", naveo je on.

Izetbegović, koji je zamjenik predsjedavajućeg ovog Doma, ocijenio je da su delegati koji nisu došli na današnju sjednicu, zbog čega je ona i otkazana, to namjerno uradili i da su bošnjački delegati raspoloženi da ovo pitanje bude na redovnoj sjednici ovog doma.

SRNA

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE