• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešić o novom protestu opozicije: Formiranje vlasti je u interesu Srpske i građana

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je, povodom najavljenih novih protesta opozicije u Banjaluci, da je to legitimno demokratsko pravo izražavanja nezadovoljstva, ali da radikalizacija protesta predstavlja ugrožavanje prava drugih i da se moraju poštovati institucije RS.

 Nešić komentarisao novi protest opozicije Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nešić je rekao i da dalja radikalizacija političke situacije donosi političke poene dijelovima opozicije, ali i da ugrožava Republiku Srpsku.

"U trenutku kada političko Sarajevo želi da nam uzme sve, dužnost svakog političkog aktera je da svojim postupcima jača Republiku Srpsku i njene institucije", naveo je Nešić.

On smatra i da su SDS i PDP obraćanjem Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH tražeći ponovno brojanje glasova imali povjerenje u ovu instituciju, iako su bili svjesni da odlukom CIK-a ne mogu svi biti zadovoljni.

"Igor Crnadak (potpredsjednik PDP-a) je više puta naglašavao da odluku CIK-a svi moraju poštovati. Poslije 20 dana dobili smo tu odluku i zato što se nekome ne sviđa oni je sada ne poštuju", rekao je Nešić.

On je izrazio nadu da će nakon potvrđivanja rezultata izbora vlast u Republici Srpskoj biti izabrana, jer je to, kako je rekao, u interesu Republike Srpske i njenih građana.

Nešić je naglasio i da se moraju poštovati institucije Republike Srpske i BiH, kao i da njihovo nepoštovanje predstavlja anarhiju.

On je pozvao političke aktere u Republici Srpskoj da poštuju institucije Srpske, Ustav i zakone, navodeći da je zadatak svih, a pogotovo predsjednika da čuva Republiku Srpsku i njene institucije.

Podsjećamo, lider liste Za pravdu i red, Nebojša Vukanović najavio je sinoć gostujući na Federalnoj televiziji novi protest opozicije u srijedu. 2 novembra, ispred RTRS-a.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rašo

Javlja se peta kolona

Eke

Sta ti znas o zivotu pacercino seljacka.

Rajko

Mala je ovo zemlja koliki je on izdajnik

Jaaa

Hahahaaa, i on bi izgleda da se uformira u tu vlast, biram četvrti put

MONDO REPORTAŽE