• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Prekida se svaki kontakt sa osobljem američke i britanske ambasade u BiH (VIDEO)

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Srpska prekida svaki kontakt sa osobljem američke i britanske ambasade u BiH kao odgovor onima koji su spremni da bacaju osiromašeni uranijum.

 Dodik: Prekida se svaki kontakt sa osobljem američke i britanske ambasade u BiH (VIDEO) Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

"Mi smo danas na sjednici Vlade donijeli odluku da se prekida bilo kakav kontakat sa osobljem britanske i američke ambasade. To je naš odnos prema tim zlotvorima koji su spremni da koriste osiromašeni uranijum", rekao je Dodik za RTRS komentarišući najavu da će London poslati u Ukrajini naoružanje koje sadrže osiromašeni uranijum.

Dodik je istakao da se korišćenjem osiromašenog uranijuma ne ubijaju samo sadašnje, već i buduće generacije.

...
Izvor: RTRS

Vlada RS: Srpska prisiljena prekinuti saradnju sa diplomatama obje ambasade

Vlada Republike Srpska usvojila je danas Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.

"Vlada Srpske konstatuje da je Srpska prisiljena prekinuti saradnju sa diplomatama obje ambasade, te u vezi s tim traži od institucija, predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama na nivou BiH, organa lokalne samouprave u Republici Srpskoj, kao i drugih javnih organa da ne sarađuju sa ambasadama SAD i Velike Britanije", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada Republike Srpske je uvjerena da ovakvo djelovanje ambasada SAD i Velike Britanije nije u skladu sa zvaničnim politikama SAD i Velike Britanije prema BiH i stava je da prekid saradnje traje sve dok ambasade SAD i Velike Britanije ne prekinu praksu miješanja u unutrašnje stvari u BiH, navodi se u saopštenju.

"Vlada Srpske smatra da je obaveza ambasada SAD i Velike Britanije da se ne miješaju u unutrašnje stvari drugih država što se odnosi i na BiH u kojoj su oni samo diplomatski predstavnici, te će obavijestiti nadležne institucije SAD i Velike Britanije o prekidu saradnje sa ambasadama zbog njihovog antidejtonskog djelovanja i kršenja međunarodnog prava, Povelje UN i Bečke konvencije o diplomatskim odnosima", navedeno je u saopštenju.

Ovu Informaciju Vlada će dostaviti Narodnoj skupštini Republike Srpske.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE