• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomilovanje tražili osuđenici za obljubu djeteta, mito i tešku povredu: Predsjednik RS nije pomilovao nijednog osuđenika

Autor Brankica Spasenić

Predsjednik Republike Srpske prošle godine nije pomilovao nijednog osuđenika, a dostavljena su mu svega tri izvještaja sa molbama za pomilovanje.

 Dodik pomilovanja predsjednika RS 2022 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Radilo se o po jednom osuđeniku za krivična djela – obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina, zatim za primanje mita, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, te krivično djelo teška tjelesna povreda.

Sud koji je vodio prvostepeni krivični postupak i komisija za pomilovanje Ministarstva pravde RS za sva tri osuđenika su dali negativno mišljenje.

Tokom većeg dijela prošle godine funkciju predsjednika je obavljala Željka Cvijanović, a od sredine novembra predsjednik je Milorad Dodik.

Donošenje odluke o pomilovanju je, pored ustavnog prava predsjednika RS i njegovo diskreciono ovlaštenje prilikom kojeg se uvažavaju opšti interes države i društva, opšte vrijednosti, princip resocijalizacije, humani i drugi relevantni razlozi kao i lične karakteristike pojedinačnog slučaja (porodične, zdravstvene, socijalne i ekonomske).

Najviše osuđenika od svih predsjednika Republike Srpske pomilovali su svojevremeno Mirko Šarović (240) i Dragan Čavić (222).

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE