• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešić: BiH je potpuno bezbjedna, ali neodgovorni političari narušavaju tu sliku

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da je BiH potpuno bezbjedna, ali da pojedini neodgovorni političari pokušavaju da prikažu da nije tako, zarad dodvoravanja svom glasačkom tijelu ili nacionalnom korpusu.

 Nenad Nešić Izvor: Mondo - Slaven Petković

"U BiH postoje neodgovorni političari koji žele da naprave aktuelno stanje nebezbjednim. Situacija u BiH je potpuno bezbjedna i nema nikakvih ugrožavanja pitanja bezbjednosti, osim određenog broja političara koji žele da se dodvore svom glasačkom tijelu ili nacionalnom korpusu, te tako dobiju jeftine političke poene", rekao je Nešić novinarima u Sarajevu.

On je naveo da bi svima onima koji pozivaju na takozvani plan "B", odnosno pozivaju na nasilje "dao pušku u ruku i poslao ih u Irak, Avganistan ili ne znam gdje, pa neka se tamo bore..."

Nešić se kratko osvrnuo i na posljednje izjave i ponašanje ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza, uz ocjenu da njegovi potezi sigurno ne doprinose smirivanju situacije, nego podgrijavaju eventualne tenzije.

"Ali, znajući gospodina Heleza, želim da kažem da se u razgovoru `jedan na jedan`, u kolegijalnom razgovoru, vidi da je riječ o razumnom čovjeku, tako da ne znam šta se trenutno dešava sa njim. Pokušaću da i te stvari riješim u nekom narednom periodu putem razgovora i otvorenog dijaloga", rekao je Nešić, prenosi Srna.

Nešić je ponovio da, uprkos složenog političkog trenutka u BiH, posjedovanje nelegalnog oružja sigurno neće doprinijeti smirivanju situacije, nego samo može da je pogorša, zbog čega je neophodno da građani nastave da nadležnim organima predaju nelegalno oružje i pripadajuću municiju, te da na taj način potpomognu sveukupnu bezbjednost u BiH.

"Posjedovanje nelegalnog oružja, bez obzira na bilo koje političke okolnosti, neće doprinijeti bezbjednom okruženju nego samo može izazvati neželjene efekte", istakao je Nešić.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE