• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković održao novi protest na parkingu: "U ovoj državi kriminalci mogu da dobiju i jare i pare"

Autor Dušan Volaš

Nakon što je odgođen drugi pokušaj deložacije u kojoj je "Autoprevoz" trebao da preuzme parking kod Stare autobuske stanice gradonačelnik Draško Stanivuković održao je novi protest na navedenoj lokaciji.

 Draško Stanivuković stara autobuska stanica protest Izvor: Dušan Volaš, mondo.ba

Stanivuković je okupljenim građanima poručio da Grad ima sve dokaze da je zemljište gradsko, a koje su potvrdili sudovi Republike Srpske i da je onda Ustavni sud BiH rekao da to ništa ne vrijedi.

"Nevjerovatna je situacija da grupa privrednika tjera gradonačelika i građane sa parcele koja je neupitno gradska. Vrijedno atraktivno zemljište na Staroj autobuskoj stanici je samo početak. Sud je presudio samo u ovom slučaju. Naredna je Vidovdanska ulica. Da li je normalno da neko uzima javna i opšta dobra kao što su spomenici u muzeji", upitao se.

Prema njegovim riječima, Zakon o privtizaciji kaže da predmet privatizacije ne mogu biti javna dobra, ulice, trgovi, spomenici i muzeji.

"U ovoj državi krominalci mogu da dobiju i jare i pare. Ako mi lako popustimo oko ovoga za nekoliko mjeseci možemo gledati i oduzimanje Vidovdanske ulice, zato mi hoćemo našim čvrstim stavom i odgovorom da sjednemo za pregovarački sto, ali pod našim uslovima", rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković je rekao da se od "Autoprevoza" traži da odustane od spomenika 12 beba, Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i polovine Vidovdanske, a oko druge polovine da se razgovara.

"Pozvaću i predstavnike Skupštine Grada i ključne ljude u gradu da zajedno razgovaramo", rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Tokom govora on je upitao zašto su danas prilikom deložacije bili prisutni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ako na republičkom nivou postoji stav da se ne priznaju odluke Ustavnog suda BiH.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realan

Sine napravi 2 poštena parkinga i tornjaj se !

MONDO REPORTAŽE