• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: SNSD će ponovo obezvrijediti i osramotiti NSRS

Autor Dušan Volaš

Ako se ostvare najave iz SNSD, u utorak, 22. avgusta, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će, glasovima SNSD, još jednom osramotiti i obezvrijediti Narodnu skupštinu RS, jer će grubo biti pogaženi zakoni, odluke i zaključci naše najvažnije institucije.

 viber_image_2022-12-21_12-16-22-247.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

Rekao je ovo šef Кluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak, uoči održavanja sjednice PD PS BiH.

Crnadak kaže da su stavovi NSRS kristalno jasni: nema usvajanja novih zakona i odlučivanja u zajedničkim institucijama dok se ne usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH, bez stranih sudija.

"Nevažno je da li se lider SNSD slomio pod strahom od optužnice ili je u pitanju neki drugi razlog, nedopustivo je da se ovako brutalno ruši volja NSRS", kaže Crnadak.

Ističe da će, pored toga, ovim najavama i usvajanjem novog Zakona o VSTS, SNSD u potpunosti iskazati priznavanje djelovanja i nadležnosti pravosudnog sistema na nivou BiH, posebno Tužilaštva i Suda BiH, kao i prihvatanje svih aktuelnih postupaka koje ove institucije vode.

"Кao što je ranije najavljeno, Кlub poslanika PDP održaće pres konferenciju u ponedjeljak, 28. avgusta, tačno dva mjeseca nakon usvajanja Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, na kojoj će se potvrditi ono što smo govorili od prvog dana, da SNSD nikad nije ni mislio da provodi ovaj zakon, jer Ustavni sud BiH i dalje normalno radi, strane sudije su i dalje prisutne, a SNSD je najavio da će uskoro izabrati nedostajuće sudije iz Republike Srpske. Nakon toga, Кlub poslanika PDP će, simbolično, obilježavati svaki 28. u mjesecu, kao Dan SNSD-ovih prevara, obmana i izmišljenih kriza", poručio je Crnadak.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE