• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijava Dodika protiv tužioca Ćosića dodijeljena Republičkom tužiocu

Autor Dušan Volaš

Republičko javno tužilaštvo zaprimilo je prijavu predsjednika RS Milorada Dodika protiv tužioca Tužilaštva BiH Nedima Ćosića i dodijelilo je republičkom javnom tužiocu koji će odlučiti u kojem smjeru će se odvijati rad na tom predmetu, rečeno je Srni iz Tužilaštva.

 IMG_4112.JPG Izvor: Mondo/Slaven Petković

Iz Republičkog javnog tužilaštva precizirano je da je prijavu zaprimilo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kiminala, te da je putem "TSMS" /Sistem za automatsko upravljanje predmetima u tužilaštvu/ dodijeljena u rad tužiocu.

Dodik je 15. avgusta podnio krivičnu prijavu Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci protiv tužioca Ćosića zbog, kako je istakao, nezakonite odluke o podizanju optužnice protiv njega i Lukića. Dodik je istakao da je tužilac podizanjem optužnice imao namjeru da nanese štetu instituciji predsjednika Srpske i Lukiću.

Tužilac Tužilaštva BiH Nedim Ćosić podigao je optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita, koju je Sud BiH sedam dana poslije vratio na doradu.

Srna/Mondo

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE