• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Na protestima se okupilo 12.000 ljudi, građani imaju pravo da iskažu svoj stav

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Republike Srpske Milorad izjavio je da je ponosan na građane jer su današnjim protestima na četiri lokacija, na kojima se okupilo 12.000 ljudi, pokazali snagu i volju da brane Srpsku.

 IMG_4040.JPG Izvor: Mondo/Slaven Petković

Dodik je rekao da građani imaju pravo da iskažu svoj stav.

"Želim da kažem da postoji granica, a ne administrativna linija. To jasno piše u Dejtonskom mirovnom sporazumu. Postoji razgraničenje. To je moj odgovor na ono što smo danas čuli iz Sarajeva", izjavio je Dodik za RTRS.

On je naglasio da postoji granica i u ponašanju.

"Ako političari iz Sarajeva mogu da prihvate da dođe stranac i nameće zakone mimo Ustava, onda oni ne poštuju zemlju u kojoj žive. Mi to ne prihvatamo", rekao je Dodik i dodao da u Sarajevu postoji dualizam.

Predsjednik Srpske je istakao da su današnji procesi veoma važni, jer možda i riješi pitanja u pravosuđu.

"Ovdje je na sceni jako ozbiljno pitanje. Ponosan sam na sve koji su mi dali podršku. I na svoje međunarodne prijatelje koji ne mogu da shvate da može doći stranac i nametati zakone i da postoje Sud i Tužalaštvo BiH koji djelu na osnovu toga. I Sud i Tužilaštvo to mogu, jer ni oni nisu legalno postavljeni", rekao je Dodik.

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo za danas najavljeni protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH ispred Suda i Tužilaštva BiH "zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga", održani su mirni protesti na entitskoj granici u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparama i u Hercegovini, odnosno Nevesinju.

Građani su na pola časa obustavili saobraćaj kako bi iskazali nezadovoljstvo zabranom protesta u Sarajevu i pružili podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rašo

Želi da kaže da je bilo 12000 ljudi. "Predsedniče" više će okupiti prosječna pjevaljka na koncertu u RS nego što ti imaš podrške od ljudi. Bolje šuti misliš da su svi budale

MONDO REPORTAŽE